NISU SIGURNI

Državni inspektorat povukao tortu od badema i čokolade te talijansku salamu

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Riječ je o proizvodima koji ne zadovoljavaju uredbe Europske komisije o mikrobiološkim kriterijima za hranu i opća načela zakona o hrani

Državni inspektorat povukao je u srijedu iz prodaje dva proizvoda – tortu od badema i čokolade “Almondy Daim cake” zbog mogućih komadića metala u njoj, te talijansku salamu “La Bottega del gusto” zbog utvrđene bakterije salmonele.

Državni inspektorat obavještava potrošače o povlačenju proizvoda “Almondy Daim cake”, torte od badema i čokolade s hrskavim komadićima karamele (400g), LOT broja L2140, s rokom upotrebe do 18.11.2023. Razlog povlačenja proizvoda su mogući komadići metala u njoj.

Proizvođač povučenog proizvoda je “Almondy AB” iz Švedske, a na tržište ga stavlja IKEA Hrvatska d.o.o.

Osim torte, Državni inspektorat povukao je salamu “La Bottega del gusto, salama Milano (350g), LOT L22D259, rok upotrebe do 17.01.2023., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvođač salame je “Galbani Lactalis Grupa” iz Italije, a na tržište je stavlja Eurospin Hrvatska d.o.o, prenosi Danas.hr.

Oba povučena proizvoda ne zadovoljavaju uredbe Europske komisije o mikrobiološkim kriterijima za hranu i opća načela zakona o hrani. (HINA)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari