SVE ČEŠĆE PREVARE

Državni inspektorat upozorio na dvije sumnjive stranice za online kupovinu

Ilustracija: Zoe Sarlija/PIXSELL

Ističu da je trgovac dužan na jasan i razumljiv način obavijestiti potrošača među ostalim o svojem nazivu i sjedištu, telefonskom broju, adresi elektroničke pošte te o drugim sredstvima mrežne komunikacije

Državni inspektorat obavještava potrošače da prije sklapanja ugovora na daljinu provjere naziv i sjedište trgovca, telefonski broj te adresu elektroničke pošte. Postoji rizik od ozbiljne štete prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem Internet stranica www.nikeoutlet-hrvatska.com i www.cipelehrvatska.com.

Naime, temeljem provedenih istražnih radnji utvrđeno je da nije poznat identitet trgovca, odnosno osoba koja putem navedenih internetskih stranica oglašava i prodaje proizvode.

Ističu da je trgovac dužan na jasan i razumljiv način obavijestiti potrošača o svojem nazivu i sjedištu, telefonskom broju, adresi elektroničke pošte te o drugim sredstvima mrežne komunikacije koja omogućuju pohranu vremena i komunikacije na trajnom mediju, nazivu i sjedištu trgovca kao i o adresi mjesta svojeg poslovanja, piše RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari