VOZAČI, OPREZ!

Od 15. studenog nova pravila u prometu. Pripazite, kazne idu i do 15.000 kuna

Foto: Riportal

Od 15. studenog nova pravila u prometu. Pripazite, kazne idu i do 15.000 kuna

Policija će vozačima čija vozila ne budu imala zimsku opremu narediti da odmah prekinu vožnju ili da nastave kretanje na cesti na kojoj je to dopušteno ili pak da upotrijebe zimsku opremu

Od sutra, 15. studenog obvezna je zimska oprema. Od 15. studenoga sve do 15. travnja na prometnicama u zimskim uvjetima, kad je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica, obvezna će biti zimska oprema na vozilima.

Svim se motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu za vrijeme zimskih uvjeta na cestama kao i teretnim automobilima s priključnim vozilom zabranjuje se promet.

Osim propisane zimske opreme vozači su također dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu.

Kazne za vozila koja ne budu imala propisanu zimsku opremu su od 5.000 kuna do 15.000 kuna za pravne ili fizičke osobe.

Za isti prekršaj kaznit će se od 1500 do 5000 kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne ili područne samouprave. Vozaču će zbog tog prekršaja biti izrečena kazna od 1000 kuna.

Policija će vozačima čija vozila ne budu imala zimsku opremu narediti da odmah prekinu vožnju ili da nastave kretanje na cesti na kojoj je to dopušteno ili pak da upotrijebe zimsku opremu, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari