POGLEDAJTE

Državno izborno povjerenstvo želi što veću izlaznost! Objavili edukativna videa za birače

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Novi vid edukacije, DIP je osmislio uz pomoć Carneta, a glas u videima ‘posudio’ je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski

Državno izborno povjerenstvo (DIP) napravilo je iskorak u educiranju birača o izborima za Hrvatski sabor, kroz devet kratkih videa, upoznaje ih sa svim važnijim izbornim pojmovima i procesima, videi su dostupni na mrežnoj stranici DIP-a.

Prvi je put da DIP prakticira taj način edukacije birača kojemu je dobra strana što videi ne traju dugo, te što biračima u razumijevanju izbornih pojmova i procesa pomažu i dobra grafička rješenja.

Izbori općenito, glasovanje izvan mjesta prebivališta, identifikacija birača na biračkom mjestu, način glasovanja, neki su od videa u kojima birač može dobiti informacije i odgovore na eventualne dvojbe.

Novi vid edukacije, DIP je osmislio uz pomoć Carneta, a glas u videima ‘posudio’ je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Edukativni videi dostupni su na mrežnoj stranici DIP-a u rubrici Obavijesti i upute biračima.

Slične videe DIP najavljuje i za biračke odbore čiji su se članovi na dosadašnjim izborima, a na posljednjim izborima za Sabor bilo ih je oko 65 tisuća, morali snalaziti u podužim podsjetnicima o svom radu. Kroz kratke videe, klikom na točno određenu, temu sada će dobiti mogućnost da u svako doba, u kratkom roku, razriješe eventualne dvojbe, poručuju iz DIP-a.

Sve možete pogledati na njihovim stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari