DUGOROČNA PROGNOZA: Čeka nas tjedan gotovo bez kiše, a evo kakav će biti studeni

Foto: Ilustracija (Facebook/A. Cerović)

Pred nama je vrlo povoljan jesenski tjedan. U početku sunčan i hladan, a u drugoj polovini nešto oblačniji, ali i topliji

Primičemo se kraju iznadprosječno toplog i sunčanog listopada, koji nas je u svojim posljednjim danima ponovno odlučio počastiti suncem, ali ne i toplinom. U cijeloj je zemlji danas svježe i hladno, što zbog znatno nižih temperatura nego jučer, što zbog sjevernog vjetra. Ipak, tjedan u koji smo zakoračili pokazat će sve odlike lijepe jeseni. Krenimo redom.

U unutrašnjosti će sutra biti djelomice do pretežno sunčano, ali svježe i hladno. Jutarnja će temperatura biti između -3 i 2 °C. Zato će biti mraza, a na zapadu lokalno i kratkotrajne magle. Poslijepodnevna temperatura od 9 do 14 °C. Na Jadranu pretežno vedro, tek ponegdje na sjeveru uz malo oblaka.

I na Jadranu će biti svježe – ujutro oko 10, poslijepodne 16, 17 °C – no manje nego danas jer će bura znatno oslabjeti. Samo će još na jugu Dalmacije te na dubrovačkom i konavoskom području biti umjerena do jaka.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali će za blagdan Svih svetih biti pretežno vedro i ugodno. Temperatura ujutro oko 8 °C, poslijepodne oko 17 °C, samo uz slabu buru. U četvrtak će vjetar okrenuti na jugo, pa će biti oblačnije, no i dalje suho. Za vikend, u petak, subotu i nedjelju, lokalno može biti kiše, vjerojatnije na sjevernom dijelu, no sveukupno će to biti vrlo mala količina. Temperatura će u drugoj polovini tjedna biti malo viša, dosezat će gotovo 20 °C.

OSTATAK TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

Na kopnu će od srijede do kraja tjedna biti djelomice do pretežno sunčano. Samo u petak postoji mala mogućnost za malu količinu kiše, gotovo zanemarivu. U srijedu će još biti svježe, ujutro čak i hladno uz mjestimičnu maglu, a onda od četvrtka svakim danom malo toplije, pa će za vikend temperatura biti ugodnih 17, 18 °C. Neće više biti ni toliko vjetrovito kao posljednjih dana. Samo će u četvrtak, petak i nedjelju biti slabog do umjerenog vjetra.

U svakom slučaju, pred nama je vrlo povoljan jesenski tjedan. U početku sunčan i hladan, a u drugoj polovini nešto oblačniji, ali i topliji. Kiša će biti vrlo rijetka i lokalna pojava, prije svega će je biti na Jadranu, no nigdje neće pasti neka ozbiljnija količina.

PROGNOZA ZA STUDENI

Što se tiče dugoročne prognoze za studeni, čini se da će on temperaturom biti bliže svome prosjeku nego što je to bio topao listopad, što znači da ćemo osjetiti prve naznake zime, na kopnu vjerojatno i snijega. Nadalje, čini se da će on biti oborinski bogatiji mjesec nego što je uobičajeno, osobito u Dalmaciji.

Za onu kratkoročnu, znatno precizniju i pouzdaniju prognozu, pratite emisije RTL Vrijeme svaki dan u 18:25 i 19:50 na RTL-u te na Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari