'MULJANJE' NA KVADRAT

Dvije žene na Krku smislile ‘inventivan’ način kako 103 tisuće eura strpati u vlastite džepove

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sklopile su lažni sporazum kojim su tvrtku oštetile za više od 106 tisuća eura, a poslovnog suradnika dovele u zabludu

Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenje isprave rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Krk.

“Riječ je o osobama starosti 29 i 55 godina koje policija sumnjiči da su u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, kao suvlasnice trgovačkog društva sa sjedištem na području Omišlja, tijekom siječnja 2020. godine sklopile lažni sporazum kojim su tvrtku oštetile za više od 106 tisuća eura.

Naime, sporazumom su navodno osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica, čime se 29-godišnjakinji dopušta uknjižba založnog prava na iste, iako su znale da ne postoji stvarni dug prema trgovačkom društvu. Neistinito su prikazale da je 29-godišnjakinja pozajmila novac trgovačkom društvu u iznosu koji zapravo čini imovinu trgovačkog društva, a ne njezinu vlastitu imovinu, te izvršile prividni prijenos imovine trgovačkog društva na 29-godišnjakinju.

Uz to su sačinile i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu hrvatskog državljanina s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave, osumnjičenice su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views