Dvoje speleologa zarobljeno na dubini od 500 metara

Foto: Ilustracija (Facebook)

U tijeku su pripreme za napuštanje zemlje koje se provode u suradnji s MUP-om

U jami “Jaskini Wielkiej Śnieżnej” od petka prošlog tjedna ostalo je zarobljeno dvoje speleologa na dubini od 500 metara.

Tijekom boravka u jami, dvoje od ukupno šestero speleologa, na dubini od 500 metara od ulaza zarobljeno je vodom koja je ispunila kanal koji vodi prema izlazu. Poljski spašavatelji su došli do mogućnosti pristupa alternativnim putem, međutim zbog uskih prostora, potrebno je napraviti veliku akciju proširivanja kanala koja bi mogla potrajati danima.

Hrvatska gorska služba spašavanja, kao članica ECRA-e (European Cave rescue Assotiation) ponudila je pomoć poljskim kolegama u vidu specijaliziranih spašavateljskih modula, ekipa za proširivanje uskih kanala, ekipa za speleospašavanje i ekipa za speleoronioce.

Dvojica članova HGSS-a, od kojih je jedan predsjednik ECRA-e, aktivno komuniciraju sa dionicima akcije kako bi donijeli najbolju odluku u najkraćem mogućem roku. U tijeku su pripreme za napuštanje zemlje koje se provode u suradnji s MUP-om te se čeka potvrda poljske službe spašavanja kako bi ekipe mogle krenuti u Poljsku, piše na službenim stranicama HGSS-a.
Vijesti.hr
Foto: HGSS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja