JOŠ SE NE ZNA KAKO

Video | EKOINCIDENT U Ježevu iscurilo i 4 kubika nafte! INA zaustavila transport cijevima, teren se raščišćava

Još ne znaju kako je do incidenta došlo, a cijev koja je pukla na dubini je od tri do četiri metara ispod razine tla i do nje tek moraju doći. Na terenu su i djelatnici Hrvatskih voda koji uzimaju uzorke. INA uvjerava da nema opasnosti za zdravlje ljudi i da će područje sanirati

U Ježevu kraj Dugog Sela, prema najnovijim informacijama, iscurilo je između tri i četiri kubika nafte.

Tamo postoji nekoliko bušotina i one su povezane kolektorom iz kojeg se nafta dalje transportira. Prema najnovijim informacijama, pukla je cijev između bušotine i kolektora.

Još se ne zna kako, moguće zbog dotrajalosti, ali otklonjena je spekulacija da je netko traktorom ‘zapeo’ za cijev zato što se ona nalazi na dubini od tri do četiri metara ispod razine tla.

Onečišćenje se upravo sanira, mora se doći do cijevi koja je pukla, a INA je u međuvremenu potvrdila incident i zaustavila transport nafte.

Tijekom poslijepodneva nafta se isisavala s mjesta gdje je iscurila na polje. Iz INA-e uvjeravaju da će sve vratiti u prvobitno stanje, da nema opasnosti za ljude i za životinje. Na teren su izašli i djelatnici Hrvatskih voda, uzimaju uzorke vode.

Podsjetimo, danas je u tom mjestu nekontrolirano počela izbijati nafta iz polja, mještani su komentirali da su postali ‘Mali Kuvajt’ te da nafta izvire kao gejzir.

Direktorice zaštite zdravlja, okoliša o sigurnosti u INA-i Una Radulović Zekanić također je bila na terenu i izjavila da se takve stvari događaju.

“Kada se to dogodi, pristupamo hitno sanaciji okoliša i radimo na tome da preveniramo daljnja puknuća. Prvo će se pokupiti tekući dio medija, potom će se sanirati zemlju. Ona se prikuplja i šalje na obradu, a onda se zatrpava sa svježom zemljom”, izvještava Boris Mišević za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari