EKSKLUZIVNO Iz kluba Revelin objasnili račun od 368.000 kn: ‘Cijene su realne…’

“Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba svjesni su cijena”, rekli su RTL-u iz Revelina

Astronomski visok račun od gotovo 400 tisuća kuna trebao je platiti Saudijac u Dubrovniku nakon provoda u noćnom klubu.

I dok se mnogi pitaju što se to može naručiti i popiti u jednoj noći da se ispostavi toliki račun, istražili smo kako je ustvari izgledala ta luda noć – što kažu Dubrovčani, što turisti u gradu podno Srđa, a jedino za RTL iz kluba Revelin otkrivaju i svoju stranu priče.

Do dolaska policije već je sve bilo plaćeno

Skupocjeni šampanjci, alkoholna pića i boce najpoznatijih francuskih vina… Častio je i polijevao navodno time hostese, sebe i društvo jedan Saudijac u dubrovačkom klubu Revelin dok u 6 ujutro nije stigao račun od 368 tisuća kuna.

Partnerica iz Velike Britanije u čijem društvu je Saudijac bio požalila se na cijenu, pa je pozvana policija, iako je do njihovog dolaska sve već bilo plaćeno.

“Policija je u konkretnom slučaju postupala temeljem zaprimljene dojave. Dolaskom u noćni klub nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela”, kazala je za RTL Adriana Biskup iz PU dubrovačko – neretvanska.

“Sve je transparentno”

U Revelinu napominju kako nije istinita informacija da je riječ o društvu princa Mohammeda koji s luksuznom jahtom “Yas” plovi Dubrovnikom pod zastavom Emirata.

“Što se tiče samog računa, ako provjerite cijene navedenih pića u drugim klubovima i restoranima, možete vidjeti da su cijene realne”, kazao je za RTL Marko Plavčić, PR manager kluba Revelin.

Realne ili ne, riječ je o poznatim pićima. Od Chivasa za 900 kuna, preko poznatih šampanjaca i francuskih vina s vrtoglavim iznosima od kojih mnoge zaboli glava. Neke od tih šampanjaca opjevao je i slavni američki reper Jay Z.

I dok odvjetnici upozoravaju kako se plaćanjem takvih računa ljude može dovesti u zabludu, ako ne znaju cijenu, što bi bilo kazneno djelo, u dubrovačkom klubu poručuju – sve je transparentno.

“Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba svjesni su cijena koje su im u svakom trenutku dostupne. Kao i njihova potrošnja”, kazao je Plavčić.

“Tko voli nek izvoli”

I doista, cijene su vidljive. Mi smo pokušali rezervirati stol u tom klubu. Cijena separea kreće se od 1700 do nevjerojatnih 13.500 kuna u što je uračunata boca poznatog šampanjca i piće po izboru.

Bogati i slavni na takvo što već su navikli, kao i dobar dio turista.

“U svijetu postoje razna mjesta, razni proizvodi, razne kategorije, razne cijene, tako da ako je netko otišao tamo i naručio, po zakonu je sve izloženo, cjenik mora biti javan. Tko voli nek izvoli, tko može platiti, neka ide tamo i naruči”, rekala je dubrovačka ugostiteljica Paula Oprepić.

A je li ovo nešto što hrvatskom turizmu ide kao dobra ili loša reklama, pitali smo i resornog ministra.

“O računu ne bi komentirao, jer ne znam detalje. Da li je netko potrošio, da li je vidio, nije vidio, tako da to ne bih mogao komentirati. U svakom slučaju, Hrvatska je raznovrsna. I mora nuditi i skuplje i kvalitetnije i mora nuditi i skuplje i kvalitetnije i manje i jeftinije destinacije”, kazao je ministar Gari Cappelli.

Na račun od 368 tisuća kuna, državi je poreza uplaćeno malo više od 70 tisuća.
Matko Saltarić, Ivana Ivanda Rožić
Foto: RTL

Više u VIDEOPRILOGU: