SKINUT S TRONA

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu, zaostaje 100 milijuna za kapitalcem

foto: Twitter

Prema novom izvještaju Forbesa, američki milijarder nije više najbogatiji čovjek na svijetu, a svoje mjesto svakog tenutka mijenja s francuskim investitorom

Četrnaest mjeseci nakon što je skinuo Jeffa Bezosa s trona najbogatije osobe na svijetu, šef Tesle i Twittera ovu je srijedu, barem nakratko, izgubio svoju krunu. No, ovoga puta nije u pitanju Jeff Bezos, već francuski investitor Bernard Arnault.

Procjenjuje se da je vrijedan 184,7 milijardi dolara, a Musk ga je zaostao za 100 milijuna dolara, vrijedan 184,6 milijardi. Kada su se američka tržišta zatvorila jučer u 16 sati, Musk je ponovo preuzeo vodstvo sa vrijednošću od 185, 4 milijarde dolara.

U rujnu prošle godine, Musk je prvi puta prestigao Bezosa iz Amazona kao najbogatija osoba na svijetu, a četrnaest mjeseci kasnije postao je vlasnik drugoplasiranog mjesta. Samo nakratko, u srijedu ujutro, najbogatija osoba postao je Bernard Arnault iz francuske tvrtke luksuzne robe LVMH, čija se vrijednost podigla na 185, 4 milijarde dolara, te s Muskom povremeno mijenja prvo mjesto, piše Forbes.

Bogatstvo ove dvojice magnata gotovo je isto , razdvojeno sa samo 200 milijuna dolara, tako da nije iznenađujuća izmjena na Forbesovoj ljestvici najbogatijih na svijetu. S padom dionica LVMH-a ove godine Arnault svoj obnovljeni status duguje padom cijena dionica Tesle. To je ujedno i smanjilo neto vrijednost izvršnog direktora Elona Muska koja je u studenom 2021. dosegla vrhunac od 320 milijardi dolara.

Teslin utjecaj ometaju problemi s opskrbnim lancem, posebno zbog epidemije Covida, no tvrtka najviše krivi Muskovo preuzimanje Twittera od 44 milijarde dolara za pad cijena dionica, izgubivši gotovo polovicu svoje vrijednosti prilikom akvizicije.

Iako su ovi problemi narušili Muskovo bogatstvo, investitor ih je uspio nadoknaditi, no nije sigurno koliko dugo će potrajati njegova borba na vrhu s francuzom koja se mijenja iz trena u tren, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari