POMOZIMO JOJ DA PROHODA

Video | Ena ima 14 godina i 23 operacije iza sebe: Propada joj potkoljenična kost, roditelji su financijski iscrpljeni

Enini roditelji posve su financijski iscrpljeni, a trebaju skupiti novac za putovanje na kontrolni pregled u Švicarsku na koji bi trebali krenuti već za tri dana

Četranestogodišnju Enu Škodu iz Povljane na Pagu od rođenja prati bolest propadanja potkoljenične kosti. Sve što želi je da normalno može hodati i ići u školu.

Do sada je imala čak 23 operacije, a njezina obitelj zbog toga živi od kredita do kredita i od pozajmice do pozajmice.

HZZO pokriva troškove operacija, ali ne i lijekova

HZZO je pokrio troškove Eninih operacija, ali neke od skupih lijekova i odlaske na kontrole u inozemstvo njezina obitelj mora sama platiti. No, sada su financijski posve iscrpljeni i ne preostaje im drugo nego zatražiti pomoć dobrih ljudi kako bi skupili potreban novac za putovanje na kontrolni pregled u Švicarsku na koji bi trebali krenuti već za tri dana.

“Na zadnjoj operaciji su joj spajali koštanu srž, stavljali koštanu srž i upunjavali lijevu potkoljenicu”, kazala je za RTL Enina majka Ivana Škoda.

‘Idemo iz kredita u kredit, iz duga u dug’

“Mi idemo iz kredita u kredit, od pozajmice do pozajmice, od duga do duga. Jedno digneš, drugo vratiš, tako da se taj krug zatvorio i jednostavno s ovom plaćom ja više ne mogu dobiti kredit da bi omogućio putovanje, liječenje i svu medicinu koju treba kupiti. Mi smo jednostavno iscrpljeni”, dodaje Enin otac Marino Škoda.

Ena je završila osmi razred i upisala je Školu za umjetnost i dizajn. Nada se da će kontrolni pregled u Švicarskoj dobro proći, prenosi Net.hr.

Svi koji žele pomoći Eni mogu to učiniti ulatom novčane pomoći na račun njezine majke:

Ivana Škoda
Hrvatska poštanska banka
IBAN: HR8223900013211653263
Donacije za Enu Škoda

Račun za donacije iz inozemstva:

Ivana Škoda
Hrvatska poštanska banka
IBAN: HR8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Donacije za Enu Škoda

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari