PRVA SUBOTA U MJESECU

Galerija | Muškarci ponovno kleče po trgovima hrvatskih gradova, mole za domovinu, čednost žena… Okupili se i prosvjednici

Molitva je počela u 8.30 sati, a na glavnom trgu u Zagrebu su se okupili i prosvjednici u organizaciji udruge Domino koji su svojim transparentima pokazali nezadovoljstvo ovim skupom

Na Trgu bana Josipa Jelačića se u subotu ujutro, baš kao i na početku svakog vikenda posljednjih mjeseci, okupila skupina muškaraca koji su na glavnom zagrebačkom trgu molili “za domovinu, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, život u predbračnoj čistoći, prestanak pobačaja…”

Molitva je počela u 8.30 sati, a na Trgu su se okupili i prosvjednici u organizaciji udruge Domino koji su svojim transparentima pokazali nezadovoljstvo ovim skupom.

‘Diskriminatorni skupovi’

“Već cijelo desetljeće svjedočimo neskrivenom djelovanju crkvenih i satelitskih neokonzervatvnih udruga koje, ne samo u medijima i ne samo u javnom prostoru glavnog grada, diljem Hrvatske šire svoje diskriminatorne i ženomrzačke poruke. Mi mjesecima reagiramo, a svi mi smatramo da su ovi skupovi diskriminatorni, protuustavni, a trebali bi biti i zabranjeni. Nastavit ćemo sa svojim aktovima otpora. Mi žene smo jednako važne, stoga nastupajmo i zaštitimo svoja prava”, rekla je članica pokreta za sekularnu državu Jadranka Barišić, a prenosi Večernji.

Prosvjednici su tijekom molitve zviždali i proizvodili zvukove udaraljkama.

Molitelji su se okupili i u Zadru, Šibeniku, Karlovcu i drugim hrvatskim gradovima, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari