EVO ŠTO KAŽE

Epidemiologinja Mayer: ”Ovo u Zagorju je svinjarija, rade performans zbog 5 minuta s maskom”

Foto: Printscreen

Epidemiologinja Dijana Mayer iz HZJZ-a gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je govorila o uvođenju covid-potvrda u zdravstveni sustav. Osvrnula se na popis stanovništva te je otkrila i što popisivači moraju zadovoljiti po pitanju mjera.

Na početku je komentirala situaciju u školi u Zagorju gdje roditelji jednog učenika ne pristaju da on nosi masku u školi, pa danas sjede pred ulazom s njim, prenosi Index.hr. 

“To je nedopustivo, svinjarija. Prošle godine su maske bile preporučene za cijelu nastavu od 5. do 8. razreda. Ove godine smo napravili drastičan rez i popustili mjere, maske se nose u školama u hodniku, od ulaza do učionice. Raditi ovakve performanse za masku koja se nosi 3-5 minuta… Za tako malo vremena imati tolike neugodnosti je zaista nedopustivo, to se ne može tolerirati”, kazala je Mayer.

VIDEO DANA:

Dodala je da imamo najlabavije mjere te da je cilj da se nastava održava uživo, a ne online. ”Uvijek idemo na dobrobit djece i nastavnika”, kazala je.

Covid-potvrde za popisivače?

Govoreći o popisivačima koji će ulaziti u domove popisati građane u sklopu popisa stanovništva, Mayer kaže:

“Popisivači će dolaziti starijim osobama, u kućama, zadržavat će oko 30 minuta. Razgovara se intenzivno da će popisivači morati imati covid-potvrde. Vrlo vjerojatno će morati imati covid-potvrde”, naglasila je epidemiologinja.

“Tražit će se covid-potvrde od popisivača jer će se duže vrijeme zadržavati i kod starijih u kućama”, dodala je.

Govorila je i o uvođenju covid-potvrda u zdravstveni sustav, navodeći da će svaki zdravstveni djelatnik potvrdu moći dobiti ako je cijepljen ili je prebolio bolest ili se testira.

“Inat i prkos nisu dobrodošli u zdravstvenom sustavu”

“Idemo prema tome da se velika većina zdravstvenih djelatnika, svi koji rade u zdravstvenom sustavu ili moraju cijepiti, ne moraju se cijepiti, ali ako su preboljeli bolest unutar 270 dana ili će se testirati i dobit će covid-potvrde”, navela je Mayer.

Rekla je da će testiranje na početku ići na trošak ustanova.

“Nema zdravstvenog radnika koji nije čuo o svim dobrobitima cjepiva. Zašto se ljudi ne žele cijepiti? Mislim da je to njihova osobna odgovornost, ali inat i prkos nisu nigdje dobrodošli, a pogotovo u zdravstvenom sustavu”, istaknula je Mayer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari