DRAMA JOŠ TRAJE

Napeto kod škole: Antimaskeri se svađaju s policijom, stigao i vjeroučitelj Pokupec

Photo:Marin Tironi/PIXSELL

Ne smiruju se napetosti pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama. Naime, ni jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole.

Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom. Nedaleko njih je stajala skupina prosvjednika antimaskera, piše Index.

Odbili pokazati osobne policajcima pa se maknuli

Policija je oko 10:35 krenula legitimirati antimaskere koji su se okupili u blizini. Prosvjednici su odbili dati osobne iskaznice, a policajci su im im govorili da po zakonu imaju pravo utvrditi njihov identitet.

Nakon policijskog upozorenja prosvjednici, koji u razgovoru za Index tvrde da nisu prosvjednici, su se udaljili iz neposredne blizine škole. Jedan antimasker je u Indexovom prijenosu pokušao zatražiti broj značke od policajca, ali je ubrzo odustao.

Do škole u Krapinskim Toplicama upravo je stigao Ivan Pokupec, vjeroučitelj i bivši živozidaš, koji je nedavno na svom Facebook profilu objavio kako njegovi učenici “neće nikad nositi masku” (iako to ni nisu obavezni).

“Smatram da ova škola jest primjer, da je ljigavo ispolitizirana od strane ravnatelja, da je on dobio nalog da mora inzistirati. Ovaj slučaj je napuhan s njegove strane i vjerujem da je ravnatelj svjestan da krši zakon. Ja sam ovdje da na to skrenem pozornost”, rekao je Pokupec, koji je krenuo s kaznenom prijavom prema školi.

Potom ga je zaustavio policajac i zatražio njegovu osobnu iskaznicu, koju je vjeroučitelj predao policajcu.

Jedan muškarac koji je došao s Pokupcem do škole sve snima te nosi papir s fotografijom djece s maskama i natpisom: “Kunete se da su vam sve na svijetu, a prve ste ih prodali”.

U blizini je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, s kojim je Pokupec želio razgovarati, ali župan je to odbio.

VIDEO DANA:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari