ERIK FABIJANIĆ NA ČELU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Članovi Akcije mladih glasali protiv “svog” kandidata?!

Završena je 2. konstituirajuća sjednica Županijske skupštine na kojoj je natpolovičnom većinom s 25 glasova za predsjednika izabran Erik Fabijanić, kandidat koalicije predvođene SDP-om

Drugi kandidat bio je Mario Alempijević iz Akcije mladih čiju je kandidaturu podržalo 20 vijećnika.

Na sjednici je prisegnula i nova članica Županijske skupštine Petra Mandić. Erik Fabijanić zahvalio se na povjerenju za još jedan mandat na čelu Skupštine.

Većinom glasova za potpredsjednike Županijske skupštine izabrani su Marija Dujmović Pavan i Robert Maršanić.

Na upit novinara novi predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić izjavio je: „Nije stvar u tome da li ćemo prejudicirati glasanje, ljudi su izabrali Županijsku skupštinu u ime građana, stranačkih lista i ovdje je samo pitanje odgovornog ponašanja. Članovi Županijske skupštine su izabrani da bi donosili odluke i očito da je prevladala ozbiljnost, zrelost te shvaćanje situacije u kojoj smo se našli. Ja se ne bavim trgovinom, već 27 godina sam u politici. Mi ih nismo pridobili ničim, izuzev zdravim razumom. Nisam znao da će Akcija mladih glasati za mene. Županijska skupština unazad 16 godina funkcionirala je vrlo kvalitetno, jer su u pravilu uvijek izabrani i vrlo kvalitetni ljudi, rekao je Fabijanić.

Župan Komadina čestitao je Fabijaniću, kao i novim potpredsjednicima na izboru te najavio prvu radnu sjednicu Županijske skupštine za 27. srpnja.

“Dobro da je brod krenuo kako bi se čim prije počelo raditi. Za prvu radnu sjednicu već imamo spremnih za raspravu 25 točaka dnevnog reda”, rekao je župan Komadina zaključujući konstituirajuću sjednicu.

Popis članova novog saziva Županijske skupštine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari