NOVA NADA

EU ODOBRILA I DRUGO CJEPIVO: Zeleno svjetlo za Modernino cjepivo na prostoru čitave EU

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

‘Kao i kod drugih lijekova, pomno pratimo podatke o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva kako bismo osigurali kontinuiranu zaštitu javnosti’, ističe izvršni direktor EMA-e

Prvo cjepivo protiv covida-19 u Europskoj uniji, Europska medicinska agencija odobrila je 21. prosinca, a nakon što EK formalno potvrdi odluku, osim cjepiva američke tvrtke Pfizer i njemačke BioNTech  na području EU moći će se koristiti i ono Modernino.

Čeka se formalna odluka Komisije

Odbor za lijekove EMA-e podrobno je proučio podatke o kvaliteti, sigurnosti i efikasnosti Moderninog cjepiva te došao do konsenzusa da se formalno dozvoli puštanje na tržište tom cjepivu. Konačnu odluku treba potvrditi  Europska komisija.

“Ovo cjepivo nam daje još jedno oruđe kojim možemo prevladati trenutnu krizu. Ovo je pravi dokaz napora i predanosti svih uključenih da imamo i drugo odobreno cjepivo nepunih godinu dana otkako je WHO proglasio pandemiju”, istče Emer Cooke, izvršni direktor EMA.

“Kao i kod drugih lijekova, pomno pratimo podatke o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva kako bismo osigurali kontinuiranu zaštitu javnosti. Naš će se posao uvijek voditi znanstvenim dokazima i našom predanosti za zaštitom zdravlja građana EU”, dodao je.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari