ŠTO IMA LUKSEMBURG?

Eurostat potvrdio ono što već znamo: Hrvatska u društvu najgorih u EU po odljevu ljudi

Izvor: Eurostat

Što se tiče država srednje veličine Švedska je prestigla Portugal i to za 200.000 ljudi

Eurostat je objavio podatke o populaciji država članica 2021. godine pa istaknuo kako na području zajednice žive ukupno 443.2 milijuna ljudi.

Najviše ih boravi, govore, u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Poljskoj. Što se tiče država srednje veličine Švedska je prestigla Portugal i to za 200.000 ljudi.

Što se tiče podataka iz 2011. godine, Eurostat zaključuje kako je u 16 država članica rastao broj stanovnika, ali dakako Hrvatska ne spada u tu skupinu.

Nalazimo se, štoviše, u skupini četiriju država koje bilježe najveći pad stanovnika. Tu su Bugarska s padom od 11 posto, Hrvatska s 10 posto, Latvija s devet posto i Litva koja bilježi pad od osam posto.

S druge strane, najveći porast dogodio se u Luksemburgu (26 posto), Malti (24 posto) te Švedskoj (10 posto). Istaknuli su i kako podaci o Islandu i Mađarskoj nisu dostupni, prenosi Danas.hr.

Više pogledajte ovdje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari