EVO ZAŠTO JE BILA „GUŽVA“! Na autocesti Rijeka-Zagreb policija i carina provodili nadzor vozila, osoba i robe

Photo: Ilustracija (Ivica Galovic/ PIXSELL

Tijekom dvosatne akcije proveden je nadzor nad ukupno 119 vozila, od čega 64 teretnih, 40 osobnih vozila i 15 autobusa

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Rijeka i prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture proveli su danas u zajedničkoj preventivno-represivnoj akciji pojačani nadzor osoba, vozila i robe na dionici auto-ceste Rijeka-Zagreb.

Tijekom dvosatne akcije proveden je nadzor nad ukupno 119 vozila, od čega 64 teretnih, 40 osobnih vozila i 15 autobusa.

Iz domene Zakona o sigurnosti cestovnog prometa utvrđeno je pet prekršaja. Nadalje, jedan prekršaj utvrđen je iz domene Zakona o prijevozu opasnih tvari u cestovnom prometu, kojeg je počinio vozač autobusa i jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, kojeg je počinio vozač teretnog vozila.

Nadalje, utvrđena su i dva prekršaja iz Zakona o trošarinama, a odnose se na pronalazak duhana u količini od 1,5 kg u svezi čega se protiv dvije osobe podnose optužni prijedlozi.

Jedna osoba se prijavljuje zbog nedozvoljene uporabe goriva u osobnom vozilu, odnosno zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari