'KAO SVJEDOK SAM DAO ISKAZ'

Filipović nakon objave Nacionala kaže da mirno spava. ‘Ne mislite valjda da je sve istina što piše?’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Pričat ćemo kad se sljedeći tjedan vidimo’, ‘Možda da ih na sastanku upozoriš da će se cijene transporta nafte i plina povećati…’, objavio je Nacional dio poruka koje je navodno Husić pisao ministru Filipoviću

Nakon što je tjednik Nacional objavio da će Uskok ispitati ministra Davora Filipovića zbog plinske afere u Ini, sami Filipović se obraća javnosti.

Nacional je objavio poruke koje su pronađene u mobitelu ministra Filipovića iz konverzacije s optuženikom u toj aferi.

Riječ je o Goranu Husiću, šefu Uprave OMS Upravljanja koji je uhićen i optužen s Damirom Škugorom, Ininim šefom sektora plina, u plinskoj aferi u kojoj je, sumnjaju istražitelji, ukradeno gotovo milijardu kuna.

“Pričat ćemo kad se sljedeći tjedan vidimo”, “Možda da ih na sastanku upozoriš da će se cijene transporta nafte i plina povećati…”, objavio je Nacional dio poruka koje je navodno Husić pisao ministru Filipoviću.

Jeste li se čuli s gospodinom Husićem, pitali su novinari u uvodu ministra Filipovića.

“Moji prijatelji iz Nacionala imaju neke informacije koje im kasne. Ja sam u ulozi svjedoka dao iskaz na USKOK-u koji se odnosi na sve ovo što se događalo vezano za skandal koji se dogodio u INA-i. Odgovorio sam na sva pitanja koja su mi bila postavljena i tu je apsolutno sve čisto. Nemam što skrivati”, kazao je Filipović.

Dodao je kako je u USKOK pozvan kao član Nadzornog odbora. “Odgovorio sam na sva pitanja i nemam što dodati. Istraga traje, ne mogu detaljizirati ništa oko toga iako vjerujem da ćete u tjedniku moći čitati cijeli moj iskaz. To je bio moj poznanik. Ne mislite valjda da je sve istina što piše? Poruke koje sam navodno slao, to je čista laž. Policija mi nije uzela mobitel, to su sulude konstrukcije”, kazao je ministar.

Istaknuo je i kako se nikada nije čuo sa Škugorom.

Novinari su ga pitali koji bi bio motiv za izmišljanje poruka: “To morate pitati njih. Možete vidjeti kontinuitet ovog tjednika s brojnim lažima koje su o meni napisane i to neće stati”, kaže ministar i na pitanje jesu li to utjecaji predatora odgovara:

“Ne bi išao tako daleko, svi vi dobro znate tko, što i zašto piše”, kazao je. Novinari su ga pitali i je li mirno spava na što je Filipović kazao “naravno”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari