MAJKA U SUZAMA

16 OPERACIJA! Malenoj Anđeli hrvatski liječnici spasili život; Imala je samo dva posto šanse da preživi

Foto: Josip Regović/Pixsell

Veliki uspjeh liječnika iz Klaićeve bolnice koji su uspjeli spasiti život malene djevojčice iz BiH koja je stradala pri padu s traktora

Život malene djevojčice koja je teško stradala pri padu uspjeli su spasiti liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb, a tom je prilikom ravnatelj klinike Goran Roić, objasnio o kakvom se uspjehu radi jer šasne za preživljavanje bile su tek 2 posto.

Predstojnik Klinike Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Stjepan Višnjić, predstavio je ovaj uspjeh hrvatskih liječničkih timova u spašavanju djevojčice.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Djevojčica je prilikom zaprimanja u bolnicu u srpnju 2021. godine imala minimalne šanse za preživljavanje uslijed teških oštećenja i ozljeda čak šest organskih sustava, a u petak se otpušta iz bolnice kao zdrava, pokretna i funkcionalna djevojčica, istaknuli su iz Klinike.

Višnjić je podsjetio kako je riječ o djevojčici iz Bosanskog Broda, imena Anđela.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Radilo o masovnom krvarenju te da je izvađena slezena. Radilo se o politraumi. Nije mogla disati samostalno, 20 dana je bila na respiratoru, ozbiljna oštećenja trbuha, urinarnog trakta reproduktivnog sustava”, rekao je.

Male šanse za preživljavanje

“U liječenju i skrbi djevojčice, strane državljanke, sudjelovalo je niz liječnika. Želim zahvaliti Ministarstvu zdravstva i ministru osobno na podršci te u ime Klinike. Moram istaknuti projekt nove nacionalne dječje bolnice koji je u tijeku. Živim taj projekt i uvjeren sam da i ovakvi slučajevi ukazuju da naš zdravstveni sustav i nadasve naši mali pacijenti zaslužuju takav projekt”, rekao je ravnatelj Roić.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Višnjić je rekao kako je smrtnost od ovakve ozljede čak 98 posto, što dovoljno govori o kakvom je uspjehu riječ.

‘Više od 90 dana trajalo liječenje, imali smo 16 velikih operativnih zahvata. Strategija i odabir zahvata su bili pogođeni. Sudjelovalo je 12 kirurga eksperata, uz nas još iz četiri zagrebačke klinike, među kojima i iz Merkura te Dubrave”, istaknuo je Višnjić.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Zahvaljujući cijelom našem osoblju, malena Anđela se osjećala ovdje kao kod kuće. Brojke govore same za sebe, kada vidimo gdje smo bili na početku, a gdje smo sada”, dodao je.

Majka zahvalila liječnicima

Majka malene Anđele je u suzama zahvalila svim liječnicima.

“Sam Bog ju je sačuvao od smrti, a doktori su kasnije učinili svoje. Bili su ovo teški trenuci za Anđelu jer je ona ovdje provodila 24 sata dnevno. Mislim da su i liječnici tek sad shvatili koliki je ovo uspjeh. Zahvaljujem se svima koji su nam pružili podršku, a posebno liječnicima i cijelom osoblju bolnice”, rekla je majka djevojčice.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Koliko god su doktori govorili da je situacija loša, mi nikada nismo gubili nadu”, dodala je.

Na konferenciji je bio najavljen i ministar zdravstva Vili Beroš, ali je zbog hitnog sastanka u Vladi morao otkazati dolazak u Klaićevu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari