UZ JAKE SNAGE MUP-A

‘Dobrodošli u Gilead’: Sudionike ‘Hoda za život’ putem dočekali prosvjednici

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hod za život ponovno je održan u Zagrebu, a njegove su sudionike na trasi dočekali prosvjednici

Sudionike ‘Hoda za život’, prosvjeda kojim se traži zabrana pobačaja, kao i svake su godine na trasi kojom su hodali, od kazališta u Zagrebu gdje su se okupili, do Trga bana Jelačića, dočekali protuprosvjednici, iskazujući nezadovoljstvo njihovim zahtjevima.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Moje tijelo, moj život”, “Niti pokorne, niti pokorene”, “Mislim, osjećam, odlučujem”, samo su neki od natpisa prosvjednika i prosvjednica koji su uz budnu pasku policije stajali uz put kojim je prošla povorka Hoda za život, pišu Vijesti.hr.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Feministički kolektiv Faktiv na Facebooku je objavio poziv na prosvjed.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Evo što su napisali:

“Ulicama naših gradova opet koračaju – prigodno, u vrijeme predizborne šutnje – hodači za zabranu pobačaja. Crveni otpor i ove je godine tu s porukom da su žene glasna većina, da su zdravlje i životi žena ispred crkvenih dogmi.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Grad Zagreb od početka financira ovu klerikalnu paradu. Nadamo se da je ovo posljednja godina da se zastave pobornica i pobornika prisilnog rađanja vijore nad našim glavama.

Ako ne možete na ulicama, Crveni otpor podržite online. Obucite nešto crveno, stavite nešto crveno u prozor, na balkon, u auto, označite crvenim svoje ulice, parkove, trgove i uslikajte. Fotke otpora označite s #crveniotpor te ih šaljite u inboxe stranice Crveni otpor na Facebooku i Instagramu.”

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari