KUĆICA SLOBODICA

FOTO Evo kuće Jelka Kacina u Klimnu na Krku: Raskošno zdanje glasnogovornika slovenske vlade koji tvrdi: “Hrvatska je u rasulu”

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Danas u Hrvatskoj vjerojatno nema nepopularnije osobe od glasnogovrnika slovenske vlade Jelka Kacina

Naime, glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin prijetnju Hrvatskoj da će nam uvesti mjere za povratak slovenskih državljana s ljetovanja na Jadranu izrekao je samo nekoliko dana nakon što se i sam kući, u Sloveniju, vratio s Kvarnera! Nakon što je ta informacija dobila (zasluženu) medijsku pažnju, na slovenskog političara obrušilo se “drvlje i kamenje”, negativni komentari nizali su se jedan za drugim, a grubim riječima ocrnili su ga i neki riječki gradski vijećnici.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Naime, Jelko Kacin na otoku Krku, u mjesti Klimno, posjeduje raskošnu kuću od nekih 200 kvadrata, prema procjenama slovenskih medija!

Morsku rezidenciju na Krku ovaj političar s dugogodišnjim stažom na slovenskoj javnoj sceni, te bivši slovenski veleposlanik pri NATO-u u Bruxellesu, može održavati bez muke, jer uz visoku slovensku mirovinu uživa pravo i na europsku mirovinu u iznosu od 2.100 eura.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Veličinu kuće slovenaki mediji još su 2017., kada je dovršena, procijenili na oko dvjesto kvadrata, no nama se nekako čini da tu ima i nekoliko “kvadratića” više. Prema nekim govorkanjima mještana, možda i bespravno izgrađenih!

Kuća se nalazi na nekoliko minuta hoda od mora. Samo zemljište , oko tisuću metara, vrijedi oko 150 tisuća eura po cijenama lokalnih nekretnina.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Slovenski mediji su pisali i kako je Jelko Kacin dugo vremena nijekao da posjeduje zemljište u Klimnu. Formalno je to bilo točno, jer prema zemljišnoj knjizi vlasnici parcele su Kacinova supruga Andreja Pisovec Kacin i sinovi Anža i Rok.

Tijekom 27-godišnje političke karijere Kacin je bio ministar informiranja, ministar obrane, zastupnik u Nacionalnoj skupštini, predsjednik LDS-a i dva mandata zastupnik u Europskom parlamentu u Bruxellesu, izabran na listi LDS-a. U vrijeme te dužnosti imao je 6.200 eura neto plaće i dnevnicu od 300 eura na dane kada je bio na dužnosti u Bruxellesu.

Kacin se može kupati i u većem bazenu pored svoje luksuzne obiteljske kuće u Spodnjoj Besnici kod Kranja. Kuća je zaštićena od neželjenih gostiju čuvenom ogradom od kovanog željeza, koju je kao ratni plijen donio iz jedne ljubljanske kasarne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari