Građani na ulicama: Jaki potresi pogodili Zagreb! Teško ozlijeđeno 15-godišnje dijete u urušavanju zgrade u Đorđićevoj

Foto: RTL

Teško ozlijeđeno 15-godišnje dijete

Informacija da je šetnaestogodišnje dijete prva žrtva potresa u Zagrebu, što je potvrđeno Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba, kasnije je demantirana – djevojčica je u bolnici uspješno reanimirana.

Zagrepčani su se jutros užasno prepali

Zagreb je justros uzdramo jak potres, epicentar mu je bio sedam kilometara od grada, kod Kašine. Prema lokalnom vremenu dogodio se u 6:24 sati.

Magnituda potresa bila je 5.3. Zagreb su nešto kasnije uzdrmala još dva potresa magnutude 5.0 i 3.7. U gradu ima štete, osobito na zgradama centru Zagreba kao i blizini epicentrfa.

Građani su izašli na ulice i ne usuđuju se vratiti u stanove. Mnogi su se okupili na otvorenim prostorima, ali drže socijalnu distancu.

“Molimo građane koji su zbog potresa i naknadnih podrhtavanja izašli na ulice da drže potrebni razmak radi suzbijanja širenja virusa”, poručio je na MUP na svojem Twitter profilu.

Vrh zagrebačke katedrale se odlomio, a u gradu su uništeni brojni automobili.

Ovo su neka od svjedočanstva građana:

“Jako je zatreslo i bilo jako glasno. Moja zgrada je cijela popucala.”

“Zgrada se njihala…užas”

“Nema struje. Jako je treslo, otvorilo je ladice, pale su stvari sa polica.”

Teško ozlijeđeno 15-godišnje dijete

Informacija da je šetnaestogodišnje dijete prva žrtva potresa u Zagrebu, što je potvrđeno Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba, kasnije je demantirana – djevojčica je u bolnici uspješno reanimirana.

“Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić”, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

 

Foto: Facebook/ T.F.

Jedno dijete je ozlijeđeno

Jedno je dijete ozlijeđeno u potresu koji je jutros potresao Zagreb, izvijestio je u nedjelju ujutro ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

Dijete je ozlijeđeno kad je pao dio krova i prevezeno je u Klaićevu bolnicu.

Na poziv policije Hitna pomoć je izašla i na teren u Ulicu kralja Držislava gdje je srušena kuća, dodao je.

Kalinić: Ne ulazite u kuće i stanove

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić kazao je da se ne ulazi u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar. Civilna zaštita pomaže ljudima na terenu, piše Večernji list.

Kakvo je stanje u Zagrebu nakon potresa pogledajte u Fotogaleriji:

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views