DRAMA U ZAGREBU

FOTO Invalid koji je bio potopljen u autu: ‘Žena je u vodu skočila bez razmišljanja! Beskrajno joj hvala’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njegova supruga nam je ispričala kako nije mogao izaći iz auta jer su se zaglavila prednja vrata

U potopu koji se u petak navečer dogodio u Zagrebu, stradale su ulice, brojni stanovi i poslovni prostori…

Ljudi su spašavali svoju imovinu, a nažalost, voda je zamalo odnijela i ljudske živote.

Naime, ispod podvažnjaka u Miramarskoj je nekoliko automobila ostalo zarobljeno pod vodom. U jednom od njih je bio i Josip Šimić koi je inače invalid pa umjesto jedne noge ima protezu.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

”Stao sam, ali je auto sam od sebe nastavio dalje dok nije završio pod vodom i potonuo. Uspio sam nekako izaći van i popeti se na krov. Pomogla mi je jedna djevojka koja mi je dodala protezu i pomogla. Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan”, ispričao je za RTL.hr Šimić kojeg su naposlijetku iz bujice izvukli vatrogasci.

Tek je u subotu ujutro došao po auto nakon što je voda splasnula.

”Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa”, kazala nam je njegova supruga Vladimira.

Nešto iza 1 sat poslije ponoći probudio me mobitel. Pokušavala sam shvatiti što se događa. ‘Polovila’ sam riječi: ‘Policija, vaš muž je imao prometnu nesreću…’ Kao u noćnim morama u kojima nemaš snage govoriti, a vrištao bi. Uspjela sam upitati je li živ. ‘Da, tu je, pokraj mene, samo je potpuno mokar, morate doći po njega…’ S olakšanjem sam čula i njegov glas. I dok sam kroz prozor taksija gledala potopljeni Zagreb, shvatila sam da me je bilo kakvo racionalno razmišljanje počelo napuštati.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ovo nije godina u kojoj si postavljaš pitanje što se to događa i zašto se događa jer bilo kakav iole normalan odgovor izostaje. Zahvalan si što si živ i što su živi oni koje voliš. Zahvalan si za svako jutro koje dočekaš živ… Nemaš pojma kako ćeš sutra, ali sretan si kad sutra svane”, kroz suze je dodala.

”On je zajedno s autom bio potpuno pod vodom. Prednja vrata su se blokirala i nije ih mogao otvoriti. Uspio je nekako otvoriti stražnja i isplivati. Ta žena se doslovno bacila u vodu i doplivala do njega. Za to ne postoje riječi koje bi opisale takvu hrabrost i našu zahvalnost”, priča Vladimira koja je još u šoku.Opisala je i što se točno dogodilo.

Toj obitelji je kuća teško stradala u potres. Tek su se pred neki dan vratili u nju, a već jučer su je opet morali spašavati svoj dom od poplave koja je nadrla.

Sanja Petrović/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari