KRK DOBIO PEDIJATRIJSKU ORDINACIJU Tisuće djece s Krka dobilo odgovarajuću zdravstvenu skrb

Uz ordinaciju, previjanu te prostor za presvlačenje, mališani će se moći zabaviti u igraonici/čekaonici. Osigurane su i kabine za izolaciju bolesne djece.

Otvorenjem samostalne pedijatrijske ordinacije u Dom zdravlja Primorsko-goranske županije – ispostava Krk, preko dvije i pol tisuće djece, od čega njih devetstotinjak dobi do 4 godine, dobilo je odgovarajuću zdravstvenu skrb.

Otvarajući ordinaciju, župan Zlatko Komadina izjavio je da je Dom zdravlja najveća zdravstvena ustanova Primorsko-goranske županije, s više od 700 zaposlenih, u koji Primorsko-goranska županija kontinuirano ulaže, prenose mrežne sranice PGŽ.

“Kao što smo naše specijalne bolnice doveli na kvalitetnu razinu kako bi se mogle održati na zdravstvenom vrhu, sada je došao na red i naš Dom zdravlja. Ovdje će samo ovu pedijatrijsku ordinaciju koristiti 950 djece otoka Krka. Pored toga smo uredili i turističku ambulantu jer ljeti nisu korisnici samo domicilno stanovništvo nego i turisti”, rekao je Komadina.

Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić rekao je da ovakvim investicijama zgrada u pravom smislu riječi ulazi u punu funkcionalnost, s pristupom i uređenjem dvorišta.

“Zahvaljujem se županu i ravnatelju koji su doprinijeli da se ovaj projekt danas realizira. Prostor pedijatrije je lijepo uređen, bit će sigurno vrlo drag i našim mališanima na cijelom otoku Krku, kojih ima jako puno jer Krk je jedan živ, dinamičan otok kojem natalitet raste. To je velika stvar kad znamo da mnogi drugi otoci, mnoga druga područja imaju s natalitetom velikih problema”, zaključio je gradonačelnik.

U preuređenje i opremanje 170 m² ordinacije uloženo je 650.000 kuna sredstava Doma zdravlja PGŽ i jedinica lokalne samouprave s područja Otoka Krka. Uz ordinaciju, previjanu te prostor za presvlačenje, mališani će se moći zabaviti u igraonici/čekaonici. Osigurane su i kabine za izolaciju bolesne djece.

Opremljena i turistička ambulanta

Također, na krčkoj su ispostavi Doma zdravlja PGŽ izvedeni radovi uređenja te je opremljena turistička ambulanta. Vrijednost ovog projekta je 430.000 tisuća kuna. U vrijeme ljetnih mjeseci, kada se višestruko poveća broj osoba koje borave na Otoku, Ambulanta primi preko tisuću pacijenata.

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije zdravstvena je ustanova čiji je osnivač Primorsko-goranska županija te pruža zdravstvene usluge na području čitave županije (ukupno 3.582 km2, 14 gradova i 22 općine te 536 naselja u sastavu gradova i općina). Nastao je 2003. godine udruživanjem 9 Domova zdravlja (Crikvenica, Čabar, Delnice, Krk, Mali Lošinj, Opatija, Rab, Rijeka i Vrbovsko).

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari