NOVOSTI S PLATKA: Na Radeševu se gradi jedna od najdužih europskih tubing staza!

Foto: Tubing staza (ilustracija, gorskikotar.hr)

U izgradnji su dva dječja igrališta – kod Velikog doma i ulaza na skijalište Radeševo te bike park

Novi sportski sadržaj Platka bit će 160 metara duga tubing staza pokraj pokretne trake na Radeševu, jedna od najdužih u Europi. U izgradnji su dva dječja igrališta – kod Velikog doma i ulaza na skijalište Radeševo te bike park. Uređena je pokretna traka na baby liftu duga 200 metara. Provedeni su zahvati na stazi Radeševo 1, a kupljeno je i 10 bicikala koje izletnici mogu koristiti.

platak staza4

Zamjenik župana Marko Boras Mandić, načelnik Općine Čavle Željko Lambaša sa suradnicima, ravnatelj Županijske uprave za ceste Georg Žeželić, ravnatelj Goranskog sportskog centra Alen Udovič i predstavnici izvođača radova obišli su radove na dijelu županijske ceste prema Platku te zahvate na postojećim i novim sadržajima RSRTC Platak, od kojih su neki pri kraju, a drugi u početnoj fazi realizacije, prenose mrežne stranice PGŽ.

platak staza3

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je da Platak ima velik potencijal za razvoj, kao i NP Risnjak.

“Želimo da to postane nacionalno izletište broj 1, hrvatski Yellowstone. Vjerujem da će posjetitelji i izletnici imati razloga za zadovoljstvo”, rekao je Boras Mandić dodavši da je ove godine u županijskom predviđeno 8.5 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture na Platku.

platak staza tubing

Načelnik Lambaša izjavio je da je razvoj Platka ujedno i razvoj Općine Čavle i rekao da je na izletištu znatno više ljudi nego proteklih godina, posebno vikendom.

platak staza5

“Ovo je značajan iskorak za našu općinu. Razvojem Platka razvit će se i druge djelatnosti, a time će se dobiti nova radna mjesta”, kazao je Lambaša.

Jedan od većih komunalnih zahvata na Platku je rekonstrukcija dijela županijske ceste dugog oko 1200 metara, koji vodi od Vidikovca do kritičnih točaka gdje su se za vrijeme zime radili snježni nanosi. U sklopu ovogodišnje rekonstrukcije tog dijela ceste uredit će se branici, postaviti novi asfalt i odvodnja. Vrijednost radova iznosi oko tri milijuna kuna.

Navedenim aktivnostima, koje sufinanciraju Primorsko-goranska županija, Općina Čavle, Županijska uprava za ceste PGŽ i Goranski sportski centar, Platak se želi pozicionirati kao cjelogodišnju turističku destinaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari