Oglasio se Rus zbog kojeg je zatvorena granica: ‘Bacili su me na tlo, dva sata sam imao lisice’

Andrej Gugnin je otkrio o čemu se radilo i zašto su na granici pomislili da ima bombu u torbi

Zbog policijskog postupanja na sat vremena bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera, a u tom vremenu promet se preusmjeravao na granični prijelaz Bregana Naselje i u konačnici pokazalo se je sve bilo zbog – pijanista.

Više u VIDEOPRILOGU:

Slovenska policija je za RTL objasnila detalje akcije zbog koje je jutros zaustavljen promet na granici Bregana-Obrežje.

“Slovenski policajci su reagirali odmah kada su primijetili sumnjivi predmet na granici Obrežje”, stoji u odgovoru slovenske policije RTL-u.

Autobus s 45 putnika u kojem je bio sumnjivi predmet na granicu je stigao u 8.30 sati. Granični policajac naredio je temeljiti pregled putnika koji je uključivao i rentgenski pregled prtljage. Zbog toga je uhićen Gugnin, granični prijelaz je evakuiran, a zatvoren je i promet dijelom autoceste kroz Sloveniju. Slovenski policijski stručnjaci za eksplozive pregledali su predmet oko 11 sati i zaključili da nije opasan.

Oko 11.25 sati iz pritvora su pustili 32-godišnjaka čiji je bio predmet te je otvoren granični prijelaz i autocesta kada je ustanovljeno da predmet nije opasan i dodali kako su postupanjem dokazali da su dobro pripremljeni te odgovorni u čuvanju Schengenske granice.

Ujedno, dobili smo i odgovor Flixbusa.

“Granična policija obavlja redovite sigurnosne provjere putničkih autobusa kako na domaćem tako i u međunarodnom prijevozu te su svi sudionici prometa na graničnom prijelazu dužni u potpunosti surađivati s mjerodavnim tijelima tijekom policijskih kontrola. Potvrđujemo kako je jutros na graničnom prijelazu Bregana – Obrežje prilikom redovite kontrole putnika zaustavljen FlixBus autobus talijanskog partnera, a koji je krenuo iz Zagreba prema Torinu u 7:50 sati. Nadležna tijela zadržala su autobus kako bi izvršila dodatne policijske kontrole u cilju sigurnosti putnika. Nakon obavljene istrage i odobrenja granične policije, autobus je nastavio putovanje. Zahvaljujemo svim putnicima na suradnji, strpljenju i razumijevanju tijekom policijske kontrole. Prema odluci FlixBusa, a radi zaštite privatnosti i sigurnosti ne iznosimo informacije o putniku, osoblju ili autobusnom partneru”, stoji u odgovoru.
Matea Damjanović, Vanja Deželić, Vijesti.hr
Foto: Facebook, Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari