STANJE JE KRITIČNO

Petrinjci su razočarani zbog spore obnove: Pogledajte kako izgleda grad osam mjeseci nakon potresa

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Poslijeratna obnova trajala je petnaestak godina, a građani se nadaju da ovog puta neće morati toliko čekati

Prije dva dana Petrinja je proslavila svoj dan. Proslava je započela svečanom sjednicom gradskog vijeća, a onda misom i procesijom obilježili su Blagdan Svetog Lovre, zaštitnika grada, pišu Vijesti.hr.

Ovo je već drugi put da Petrinjci prolaze kroz razrušeni grad u posljednjih 30 godina. Prvi puta prošli su nakon rata, a sada osam mjeseci nakon razornog potresa.

Poslijeratna obnova trajala je petnaestak godina, a građani se nadaju da neće morati toliko čekati jer ovoga puta će morati završiti brže jer u suprotnom, kažu Petrinjci, ovaj bi grad mogao ostati bez ljudi.

Još uvijek se ne zna kada će početi konkretna obnova središta grada koji je i dalje potpuno razrušen nakon potresa u prosincu koji su se od tada nastavili, naravno ne toliko razornom obliku.

Pogledajte galeriju fotografija današnjeg centra Petrinje koji i dalje izgleda kao da je potres bio prije samo nekoliko dana:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari