SAD ČEKAMO

Zdravko Mamić došao na Sud BiH, čeka se odluka o izručenju Hrvatskoj

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić došao je na ročište na Sudu Bosne i Hercegovine koji danas odlučuje o novom zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, javlja Klix.ba.

Podsjetimo, Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu uputilo je ministarstvu pravde BiH novi zahtjev za izručenjem Mamića nakon što je Županijski sud u Zagrebu njemu i njegovom bratu Zoranu odredio pritvor u sklopu istrage zbog sumnji na to da je sucima Županijskog suda u Osijeku davao mito kako bi ga oslobodili optužnice za izvlačenje novaca iz Dinama, prenosi Index.hr.

Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj na šest i pol, odnosno na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija.

Zdravko Mamić je u BiH pobjegao u lipnju 2018. uoči izricanja prvostupanjske presude, a brat Zoran mu se ondje pridružio ove godine nakon što je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj.

Obojica su zatražila da kazne izdržavaju u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari