Plakati na ćirilici u Rijeci poderani i išarani crnim sprejem

Foto : Riječanin

Plakati su, kako to već biva kada je u pitanju ćirilica, izazvali podijeljene reakcije

Nakon što su na jumbo plakatima diljem zemlje osvanuli oglasi sa sloganima troje predsjedničkih kandidata na ćirilici koje je uz prometnice diljem zemlje nedavno postavio SNV, iz DIP-a su reagirali na način da su stožerima Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Mihanovića i Miroslava Škore poslali upit jesu li oni naručili plakate.

Sa sloganima vodećih predsjedničkih kandidata: DIP istražuje tko je platio ćirilične plakate SNV-a

Postupak su, kažu, pokrenuli samoinicijativno, i to zato što provode nadzor financiranja izborne promidžbe. Kandidati su, ističu, po Zakonu o financiranju političkih aktivnosti dužni “na zahtjev DIP-a dostaviti sve tražene podatke vezano uz financiranje izborne promidžbe”.

U Rijeci, plakati išarani i pokidani

Plakati su, kako to već biva kada je u pitanju ćirilica, izazvali podijeljene reakcije.

Neki smatraju da je to marketinški potez Srpskog narodnog vijeća, drugi da je to čista provokacija, a neki ih ne mogu ni vidjeti. Tako smo uočili i ovaj plakat ispod Rujevice koji je nekome toliko smetao da ga je prvo pokušao otkinuti, a kako mu to nije pošlo za rukom “uredio” ga je crnim sprejem.

Na plakatu je inače bio izborni slogan Zorana Mihanovića ispisan ćirilicom.

U Srpskoom narodnom vijeću kažu da su kampanju pokrenuli zbog normaliziranje upotrebe ćiriličnog pisma u javnoj i privatnoj sferi.

Plakat Miroslava Škore – Foto: SNV

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari