Snažan potres ponovno pogodio središnju Italiju, osjetio se i u Istri i Rijeci

Potres u 7,40 sati osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

Ključni događaji

08:40 U Italiji zabilježeno još nekoliko potresa jakosti 3,5 do 4,8
08:31 Snažan potres pogodio središnju Italiju

10:17
Prema prvim informacijama, u potresu nije bilo ljudskih žrtava

Nekoliko je osoba ozlijeđeno u snažnom potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio središnju Italiju, a za sada nema saznanja da je netko izgubio život, objavila je talijanska civilna zaštita u Rimu.

“U ovom trenutku nema vijesti o žrtvama”, kazao je zapovjednik talijanske civilne zaštite Fabrizio Curcio na konferenciji za novinare. “Nekoliko je ozlijeđenih” od kojih jedna teže, rekao je dodajući da su mnoge ceste zatvorene.

 

RAI je prenio da su tri osobe spašene iz ruševina u gradu Ussiti.

10:07
Spašene tri osobe u Tolentinu

Tri su osobe žive izvučene iz ruševina u gradu Tolentinu gdje su se također urušile brojne zgrade.

08:56
Potres uništio brojne građevine u Norciji

U gradu Norciji je potres uništio ili oštetio brojne građevine, a nadležne službe već su krenule pomagati unesrećenima, javlja Američka seizmološka služba USGS. Još uvijek nema službenih informacija o eventualnim žrtvama.

Prema prvim informacijama, teško je oštećena povijesna bazilika svetog Benedikta, a stradala je i gradska vijećnica.

potres-italija-nedjelja

Televizijske snimke prikazale su svećenike kako mole ispred kipa svetog Benedikta ispred oštećene bazilike.

08:40
U Italiji zabilježeno još nekoliko potresa jakosti 3,5 do 4,8

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je u nedjelju nakon potresa jakosti 6,5 koji je pogodio središnju Italiju zabilježen niz podrhtavanja tla.

Nakon potresa u 7,40 sati seizmografi su u sljedećih 30-ak minuta zabilježili još nekoliko potresa u središnjoj Italiji jakosti od 3,5 do 4,8 na dubini od 10 do 13 kilometara.

08:31
Snažan potres pogodio središnju Italiju

Jaki potres koji je u nedjelju ujutro pogodio središnji dio Italije, izazvao je paniku zbog toga što je dugo trajao i masovni izlazak stanovnika na ulice, a dio telefonskih linija je u prekidu, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.

Potres je jakosti 6,5 stupnjeva po Richteru prema Europskom-mediteranskom seizmološkom centru, a Američka seizmološka služba USGS revidirala je prvotnu informaciju da se radi o potresu jakosti 7,1 na 6,6.

Zabilježen je na dubini od 10 kilometara a epicentar potresa je 68 kilometara jugoistočno od Perugije, odnosno između Perugije i Macerate u mjestu Norcie.

Potres u 7,40 sati osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

potres-karta-nedjelja

Talijanska novinska agencija navodi da još nema podataka o stradalima i šteti.

Ljudi su izašli na ulice u pokrajini Marke pogođenoj potresom ali i u drugim dijelovima Italije uključujući glavnom gradu Rimu u kojem se također osjetilo dugotrajno podrhtavanje.

Potres se dogodio dva mjeseca nakon što je u prethodnom u pokrajini Markama život izgubilo 300 ljudi.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari