STIGLE 4 ZVJEZDICE: Pogledajte kako izgleda obnovljeni Hotel Katarina u Selcu!

Nekadašnji hotel Varaždin sada je Katarina, a ime je odabrano prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini

Jučer je u Selcu svečano otvoren hotel Katarina, nekadašnji Varaždin, u čiju je obnovu hotelska kuća Jadran d.d. iz Crikvenice uložila 29 milijuna kuna. Obnova je financirana dijelom iz vlastitih sredstava a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora.

kata1

Dio investicije pokrivaju i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Jadran d.d. iz Crikvenice turistička je tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje.

Obnovi se prišlo u sklopu realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa repozicioniranje dijela objekata u smjeru turističke ponude više dodane vrijednosti. Istovremeno sa privođenjem kraju investicije kojom će se podići kategorizacija hotela Varaždin, Uprava je odlučila promijeniti i naziv hotela koji sada nosi naziv hotel Katarina.

kata3

Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.

Hotel Varaždin sagrađen je 1971. godine kao hotel ”A” kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina hotel je spao na samo dvije zvjezdice. Ove godine Jadran d.d. provodi investiciju kompletnog uređenja hotela sa ciljem podizanja kategorije na četiri zvjezdice, a investicija se odvija u dvije faze od kojih prva obuhvaća uređenje soba sa kupaonicama, uređenje hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana.

kata2

Druga faza uređenja, koja će obuhvaćati uređenje bazena, izgradnju wellnessa te prostora za pružanje zdravstvenih usluga planirana je za proljeće 2017. godine te je procijenjena na 13 milijuna kuna.

kata5

Nakon što je prije mjesec dana hotel ”Omorika” postao prvi hotel u povijesti Jadrana kategoriziran na četiri zvjezdice, isto se već sljedeće sezone očekuje i za hotel Varaždin, uskoro hotel Katarinu.

kata6

Dino Manestar: „Repozicionirali smo brend hotela“

”Promjeni naziva hotela prilazi se iz nekoliko razloga. Obzirom na godine neulaganja i pada kategorije hotela smatramo da je potrebno tržištu jasno komunicirati promjenu u kvaliteti smještaja i usluge, a to je najbolje učiniti repozicioniranjem brenda hotela. Idemo s nazivom koji nosi međunarodni karakter i koji nije težak za komunikaciju u smislu sadržavanja dijakritičkih znakova. Također, odabrani naziv je jednostavan kako bi bio pogodan za optimalnu vidljivost u on-line kanalima prodaje i na raznim tražilicama, u što je Jadran prošlih godina uložio značajna sredstva. S obzirom da je hotel Varaždin najveći hotel u Selcu, složili smo se s predstavnicima lokalne zajednice da će dostojno nositi ime zaštitnice mjesta, Sv. Katarine. Na nama u Jadranu je da ovaj hotel pod novim imenom bude još više na ponos čitavog mjesta”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

kata7

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views