SVIRAO I LET 3 Održana svečana komemoracija za Mani Gotovac: ‘Bila je posebna, nikad se nije sramila ljubavi’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mani Gotovac, umrla je 12. studenog, na svoj rođendan, u 81. godini. Danas su se od nje na komemoraciji oprostili prijatelji i kolege

U zagrebačkom HNK na svečanoj komemoraciji pedesetak bliskih prijatelja, kolega i članova obitelji okupilo se na svečanoj komemoraciji u spomen na proslavljenu kritičarku, kazališnu redateljicu i književnicu Mani Gotovac. Na početku komemoracije okupljenima se obratila intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.

Ksenija Marinković. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

”Prije desetak dana smo se čule, Mani mi je rekla: ‘Zvučiš kao da ćeš ti umrijeti, a ne ja. Napravi mi komemoraciju na kojoj se neće plakati’. Ona je bila specifična jer se nikada nije sramila ljubavi, za razliku od ostalih. Mani, fališ mi!”, kazala je Vrgoč.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zatim se na pozornicu popela riječka grupa Let 3 u svom, kao i uvijek, otkačenom izdanju. Izveli su svoju pjesmu ‘Smij se, Pipi’. Damir Martinović Mrle (58), basist riječke grupe, s Mani je surađivao na predstavi Ivice Buljana ‘Fedra’.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Glumica Jadranka Đokić na pozornici je recitirala poeziju koju je Mani voljela, a kasnije su recitirali i glumci Goran Grgić i Slavko Juraga. Nakon toga je dramsku točku izvela glumica Nina Violić. Komemoraciju je pjesmom završila Tereza Kesovija.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mani je preminula 12. studenog, na svoj rođendan, u 81. godini. Bila je prva intendantica u povijesti hrvatskoga kazališta, a prošli je mjesec objavila svoj posljednji roman ‘Rastanci’.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na ulazu u dvoranu u Knjizi sućuti mnogi su se oprostili svojim riječima od omiljene Mani. Među prvima su se upisali Miro Ungar i glumačko-redateljski par Barbara i Lukas Nola.
Vijesti.hr
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari