Talijani koji svojataju Rijeku otkrili lica: “Mi smo postavili talijansku zastavu na Trsat!”

Foto: Facebook

U svom priznanju na facebook profilu, mladić Roberto Di Biasio spominje “Veliku Italiju, D`Annunzija te talijansku Rijeku, dio obitelji koja je otrgnuta od nas“

Na facebook profilu mladića Roberta Di Biasia objavljen je post u kojem se otkrivaju identiteti trojice mladića talijanske nacionalnosti koji su nedavno podigli veliku prašinu u Rijeci i okolici svojim bezobraznim perfomansom podizanja talijanske zastave na Trsatsku gradinu pri čemu su, zamaskirani, snimili i video u kojem i verbalno svojataju Rijeku i druge krajeve kao “dio Italije” o čemu smo izvijestili OVDJE: GNJUSNA PROVOKACIJA: Mladići na Trsatsku gradinu postavili talijansku zastavu: “Rijeka je talijanska”

U objavi Roberta Di Biasa mladić prihvaća odgovornost za taj čin, ovaj put s otvorenim licem. “Ja sam Roberto Di Biaso i preuzimam punu odgovornost za ono što se dogodilo”, napisao je mladić iz Locorotonda u provinciji Bari te pritom spominje “Veliku Italiju, D`Annunzija te talijansku Rijeku, dio obitelji koja je otrgnuta od nas“, prenijeli su i neki talijanski mediji poput TriestePrima.

Mladi ljudi koji su podigli talijansku zastavu na Trsatskoj gradini sada su otkrili identitete: pod objavu su potpisani Roberto Di Biasio, Ezio Scatigna i Giuseppe Palmisano.

“To nije bio neprijateljski čin prema Hrvatima, već znatiželjan i avanturistički potez, koji će ostati upamćen i za sto godina. Kao Talijan osjećam talijansku Rijeku, to je dio obitelji otet od nas. Više nećemo saginjati glavu pred povijesnim nepravdama”, bulazni u svojoj objavi Di Biaso.

Podsjetimo, na gnjusni čin koji se dogodio prije par tjedana, reagirao je i gradonačelnik Vojko Obersnel žestokim priopćenjem kojega smo prenijeli OVDJE: Obersnel o talijanskoj zastavi na Gradini: “Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti!”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views