U Berlinu predstavljen umjetnički program Rijeke 2020 i devet drugih gradova Europskih prijestolnica kulture

Jučer je u Predstavništvu Europske komisije u Berlinu predstavljen program Rijeke 2020 uz još devet gradova Europskih prijestolnica kulture koje tu titulu nose od 2018. do 2024. godine

Predstavljanje Europskih prijestolnica kulture organizirali su fondacija EU – Japan Fest i PechaKucha. Uzvanicima i okupljenim predstavnicima EPK gradova uvodno su se obratili predstavnica Europske komisije Lisa Ribier i Mark Dytham, osnivač PechaKucha formata prezentacije.

Program Rijeke 2020 je u formatu PechaKuche predstavila Marija Katalinić, voditeljica sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture.

Katalinić je istaknula da program Europske prijestolnice kulture, koji uključuje više od 600 događanja, kao okosnicu ima tri teme: voda, rad i migracije koje se u okviru sedam programskih pravaca obrađuju kroz predstave, izložbe, opere, konferencije, koncerte, festivale, gostovanja svjetskih i hrvatskih umjetnika, kroz uređenja prostora, postavljanje skulptura, predstavljanje knjiga i mnoge druge umjetničke forme.

Također, Katalinić je naglasila da u programu Rijeke 2020 sudjeluju japanski umjetnici i kulturne organizacije: Akiko Sato, Harumi Yukutake, Makoto Ohye, Bunraku Association, Tetsuo Kondo i Tomoko Momlyama.

Fondacija EU-Japan Fest već 20 godina financira sudjelovanje japanskih umjetnika i kulturnih organizacija u programima Europskih prijestolnica kulture, a svake godine u Tokiju organizira prezentacije s delegacijama iz prošlih, sadašnjih i budućih Europskih prijestolnica kulture.

U veljači se u Tokiju održala prva ovogodišnja prezentacija EPK gradova na kojoj su sudjelovali i predstavnici Rijeke 2020.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari