U KOSTRENI „BLAGDANSKO DARIVANJE“ Kostrenski učenici i studenti potpisali ugovore o stipendiranju

U Vijećnici Općine Kostrena svečano su potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj 2017/2018. godini

Dobitnicima stipendije ugovore je uručila zamjenica načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk uz prigodnu čestitku: „Raduje nas činjenica da i ove godine u Općini Kostrena imamo ovoliko darovitih učenika i studenata i s velikim zadovoljstvom ćemo nagraditi njihov uspjeh. Vjerujemo da će ove stipendije služiti ne samo kao priznanje za vrijedan rad i trud, već i kao poticaj da ustraju u osobnom obrazovanju kao najvažnijoj investiciji u budućnost. U ime Općine Kostrena i svoje osobno ime, čestitam svim učenicima i studentima, uz želje da im nova akademska godina bude još uspješnija“.

U akademskoj godini 2017./2018., s iznosom od 700 kn u deset mjesečnih obroka stipendirat će se 35 studenata: Juraj Bevandić, Marko Bevandić, Ani Boca, Nina Bojanić, Bartol Brusić, Ciprijan Crljenko, Ani Čudina, Teo Daskijević, Lorena Datković, Tedi Fućak, Andrea Grdaković, Lucija Gudelj, Jelena Maračić, Marijo Milić, Matea Milin, Ana Mioč, Andrija Mišković, Marina Pavlić, Antonio Pilat, Dora Pribanić, Igor Rubinić, Eva Ružić, Sara Smeraldo, Matej Subotić, Marin Sušlić, Nina Sušlić, Doris Šestan, Dean Švabić, Karin Terzić, Borna Tićak, Marija Paula Tomac, Luka Vranić, Maja Vranić, Damir Vučinić i Ana Žarak.

U školskoj godini 2017./2018. s iznosom od 500 kn za devet kalendarskih mjeseci stipendirat će se 22 učenika: Andrej Antić, Maurizio Bujanović, Laura Čudina, Fran Daskijević, Emina Fodolović, Karlo Fućak, Karla Golik, Petra Gudelj, Klara Hodak, Kristian Koraca, Nikla Magyar, Helena Majer, Kate Mišković, Jelena Mrak, Dario Numić, Dorian Palinić, Marko Rošić, Ivan Rubinić, Lukas Stipanov, Maria Mihaela Uršičić, Vanna Viškanić i Danijela Vranić.

Stipendiranje učenika i studenata je tek jedan dio svojevrsnih nadstandarda koje imaju mještani Kostrene na različitim životnih područjima. Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti Općina želi za djecu i mlade stvoriti uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja te razvoj njihovih sposobnosti i potencijala, za što iz proračuna izdvaja velika sredstva.

U 2017. godini Proračunom je predviđeno ukupno 1.258.350,00 kuna, od čega 745.850,00 kuna za programe osnovnog školstva, 312.500,00 kuna za srednjoškolsko obrazovanje i 200.000,00 kuna za visokoškolsko obrazovanje, a proračunom za 2018. godinu planirano je znatno povećanje, odnosno ukupno 1.671.250,00 kn, od čega 1.006.250,00 kn za programe osnovnog školstva, 350.000,00 kuna za srednjoškolsko obrazovanje i 315.000,00 kuna za visokoškolsko obrazovanje. Ovo se prvenstveno odnosi na povećanje broja stipendista i dodatna sredstva za programe javnih potreba o obrazovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari