SVI ŽELE TEST

U Rijeci turisti i naši građani “navalili” na testiranje na koronu! Evo važnih upita za građane

Foto: Mateo Levak/Riportal

Za testiranje se više nije potrebno naručivati

Zbog velikog pritiska građana, najviše turista, za testiranje iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ poručuju da se uzimanje uzoraka provodi u Rijeci svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati i to na parkiralištu pored zgrade Zavoda (drive in).

Za testiranje se više nije potrebno prethodno naručivati!

Cijena testa je 698,21 kuna, a rezultati testiranja gotovi su tijekom sljedećeg dana i šalju se putem maila – ili se mogu preuzeti osobno na šalteru do 19 sati.

Prema informacijama koje je medijima iznio glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević, jako je velik pritisak za testiranje i to najviše turista iz zemalja koje su Hrvatsku stavile na crvenu listu.

Uz maksimalne napore epidemiologa, kako u Rijeci tako i u ispostavama na kvarnerskim otocima, dnevni broj testiranih prelazi 450.

No, ističe, da je usprkos velikom broju turista na našem području epidemiološka situacija stabilna što uostalom potvrđuju i brojke oboljelih. Jučer je na području PGŽ bilo 48 aktivnih slučajeva, a prema današnjim podacima oboljelih i ozdravljenih, ta brojka se ne povećava.

Na službenim web stranicama Nastavnog zavoda stoji i sljedeće:

Fizičke osobe:

– Prije testiranja potrebno je dostaviti popunjenu narudžbenicu (na linku ispod teksta ili na šalteru) i izvršiti plaćanje na šalteru u prizemlju Zavoda

Pravne osobe:

– Popunjenu narudžbenicu/odobrenje s podacima za testiranje potrebno je poslati na mail adresu narucivanje.poslovni@zzjzpgz.hr

– Testiranje se organizira po dogovoru

PCR TEST NARUDŽBENICA

Foto: Mateo Levak/Riportal

Video dana: