VEČERAS U OPATIJI: Prigodan simfonijski koncert OKOrkestra „Božić 2016.“

Koncert će se održati u nedjelju 18. prosincau opatijskom Royal Hallu (Hotel Royal) s početkom u 19.30 sati

Za ovogodišnji opatijski advent uistinu se može reći da će obilovati najraznolikijim događanjima. U tom bogatom prosinačkom programu krije se jedan pravi glazbeni biser, a radi se o simfonijskom koncertu OKOrkestra, kojemu će ovo biti šesti izlazak pred opatijsku publiku.

Pod vodstvom svog osnivača Damira Smerdela, OKO će Opatijcima i njihovim gostima predstaviti djela dvaju velikih bečkih simfoničara koje se ne mogu često čuti na našim pozornicama.

Damir Smerdel
Damir Smerdel

Sve će započeti Beethovenovom moćnom Uvertirom Coriolan, koja će biti uvod u jednu od najpoznatijih ranoromantičnih simfonija – u „Nedovršenu simfoniju“ u h-molu Franza Schuberta. Koncert će kulminirati vrlo rijetko izvođenom Drugom simfonijom u D-duru op. 36 Ludwiga van Beethovena, djelo njegova ranijeg stvaralačkog razdoblja, ali s njegovim vrlo prepoznatljivim dramatičnim „pečatom“, ali istodobno iznimno vedra karaktera, s vrlo osebujnim i neočekivano šaljivim finalom.

????????????????????????????????????

Koncert će se održati u nedjelju 18. prosincau opatijskom Royal Hallu s početkom u 19.30 sati. Ulaznice se, po cijeni od 40 kn, mogu nabaviti na recepciji hotela Continental (+385 51 278 000) te na ulazu u dvoranu na dan koncerta.

oko-simfornijski-koncert-bozic-2016-m

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari