VELIKI MINUSI: Zbog puknuća žice dalekovoda zatvorena dionica brze ceste između čvorova Sveti Kuzam i Draga

Foto: Denis Flego

Velike hladnoće u Hrvatskoj: jutros izmjerena najniža temperatura od minus 23,1 Celzijevih stupnjeva

Danas ujutro zatvorena je dionica brze ceste Orehovica-Šmrika (A7) između čvorova Sveti Kuzam i Draga u oba smjera, zbog puknuća žice dalekovoda. Obilazak je državnom cestom preko Kukuljanova (DC40).

zica2

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri u subotu ujutro izmjereno je minus 23,1 Celzijevih stupnjeva, najniža temperatura u Hrvatskoj. Veliki minusi izmjereni su na Zaživanu (-20), Ogulinu (-17) i Gospiću (-13). Na Makarskom primorju nastavljeno je hladno i vjetrovito vrijeme.

Bura se ne smiruje i puše brzinom od 90 kilometara na sat, a na udare orkanskom brzinom i do 135 kilometara na sat. Temperature će se u kopnenom području spustiti i do -15 stupnjeva, a isto vrijedi i za unutrašnjost Dalmacije koja je jutros bila u minusu. Prema DHMZ-u jutros je najhladnije bilo u Imotskom i Sinju.

zica3

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj. Većinu dana će se temperatura kretati 3 do 5 stupnjea ispod nule, a puhati će i slab do umjeren sjeverac.

U Slavoniji će biti pretežno vedro, a na sjevernom Jadranu i Dalmaciji biti će dosta sunca, dok će se temperature za područje Sjevernog Jadrana i Dalmacije kretati između -8 i 4 stupnjeva.

Foto: Denis Flego

zica1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari