VELIKO KINO ZA MALI LOŠINJ Gala-premijerom nagrađivanog filma Zvizdan ponovno otvoreno kino na Lošinju!

Foto:Igor Šoban/Lidl

Kino se vratilo na Otok Lošinj! Svečanost ponovnog otvaranja kina u Malom Lošinju uveličali su brojni uzvanici iz javnog života, a čast da bude prvi film prikazan u novom kinu pripala je nagrađivanom domaćem filmskom hitu Zvizdan.

Kino Mali Losinj (3)

Nakon uspješno završene akcije Veliko kino za Mali Lošinj trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Grada Malog Lošinja, u suradnji s Ministarstvom kulture te tvrtkama Jadranka d.d. i AdriaOil, kupljen je kinoprojektor u vrijednosti od gotovo 800.000 kuna. Dodatnim ulaganjima Grada, u potpunosti je renovirana i modernizirana kino dvorana, čime se znatno unaprijedila kvaliteta kulturnog života Otoka Lošinja.

Kino Mali Losinj (8)

Prekrasnoj svečanosti ponovnog otvaranja malološinjskog kina prisustvovala su mnoga poznata lica iz glumačkog, pjevačkog i poslovnog života. Lošinjska premijera u novootvorenom kinu bila je ni manje ni više nego Zvizdan – nagrađivani film Dalibora Matanića, koji je, u društvu glavne glumice Tihane Lazović i montažera filma Tomislava Pavlica, svojim dolaskom podržao otvaranje malološinjskog kina i stvaranje kulturnih sadržaja u malim sredinama.

Kino Mali Losinj (7)

Najpoznatiji hrvatski pjevač i Lidlovo zaštitno lice Oliver Dragojević, u društvu mlade i talentirane pjevačice Eme Gagro, izveo je dvije prekrasne skladbe kao uvod u svečanost otvaranja, koje su moderirali voditelji Žarko Radić i Renata Sopek, dok su ih u publici pratili Bojana Gregorić, Enes Vejzović, Sandi Cenov i mnogi drugi.

Foto:Igor Šoban/Lidl
Foto:Igor Šoban/Lidl

Povijest kina u Malom Lošinju izuzetno je zanimljiva: naime, Otok je prvo kino imao još daleke 1928. godine, i to ne jedno, nego dva! Kako u to vrijeme filmovi nisu imali zvuka, projekcije su bile praćene glasovirom i violinom. Slijedom okolnosti, Mali Lošinj je ostao bez filmova, ali s funkcionalnom kino dvoranom, pa su se partneri ove akcije odlučili otoku darovati kinoprojektor u vrijednosti gotovo 800.000 kuna.

Uz novčane donacije partnera, akcija se provodila i u Lidlovoj malološinjskoj trgovini, na način da se od svake kupnje odvajala 1 kuna, pa su tako Lidl i njegovi kupci zajedno prikupili 280.000 kuna za kupnju kinoprojektora.

Grad je dodatno uložio gotovo istu svotu, nešto manje od 800.000 kuna, kako bi u potpunosti renovirao i modernizirao kino dvoranu. Postavljene su tako nove, udobnije stolice, podovi i tepisoni, obnovljena je stolarija i oličena čitava zgrada, renovirana je ljetna pozornica i napravljene su nove kamene stepenice u dvorištu, a postavljeno je i novo kino-platno i najmoderniji zvučni sistem.

Predstavnici tvrtki partnera projekta, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lukšić, gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, predsjednik Uprave Jadranka d.d. Sanjin Šolić i predsjednik Uprave AdriaOila Zoran Leitner prisutnima su se obratili ne skrivajući emocije i oduševljenje uspješnom realizacijom senzacionalnog projekta Veliko kino za Mali Lošinj, koji je na otok nakon niza godina vratio kino zabavu.

Važnost kulturnozabavnih sadržaja u malim sredinama, a posebno na otocima, neupitna je i prilično aktualna tema, pa je uspješna provedba akcije Veliko kino za Mali Lošinj još važnija. Ponovno otvaranje kina ne znači samo
klasičnu filmsku zabavu, već i priliku za različita druženja te kulturne razmjene i suradnje, čime je kvaliteta kulturnog života Malološinjana, ali i Cresana, zasiguno znatno poboljšana.

Lošinjsko će kino premijere i projekcije filmova održavati istovremeno kao i ostatak Hrvatske, a Grad je za svoje Malološinjane osigurao besplatan ulaz na sve filmove tijekom vikenda nakon otvorenja.

Foto:Igor Šoban/Lidl
Foto:Igor Šoban/Lidl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari