(FOTO & VIDEO) BRDO NOVOSTI NA BRDU UŽIVANJA: Uskoro autobusna linija Rijeka-Platak a uz atraktivnu žičaru i šetnje “labirintom ljubavi i stvaralaštva” ili “Bosom stazom”

 

Gdje danas na samo pola sata udaljenosti od mora možete uživati u ovako raznolikoj i prekrasnoj prirodi? Voziti se žičarom u ljetnim mjesecima? Samo na Platku…

Za sve one koji žele pobjeći od velike gužve i vrućine koja vlada na plažama i uz more – Platak je idealno rješenje.

Gdje danas na samo pola sata udaljenosti od mora možete uživati u ovako raznolikoj i prekrasnoj prirodi? Zabaviti se uz ovoliko sadržaja, voziti se žičarom u ljetnim mjesecima? Samo na Platku.

Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak je jedan od najvažnijih projekata Primorsko – goranske županije te u njega konstantno ulaže značajnu pažnju i sredstva. Među ostalim, trenutno u suradnji s tvrtkom „Autotrolej“ i Općinom Čavle priprema se pokretanje autobusne linije koja će povezivati Rijeku i Platak. Realizacijom navedenoga će posjetitelji moći još bezbrižnije uživati u brdu sadržaja i aktivnosti koje nudi naše čarobno brdo.

„Naravno, ovo nije jedina novost koja će sadržajima obogatiti Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak. Intenzivno planiramo nastavak ulaganja, kako bismo Platak pretvorili u nacionalno izletište broj jedan, za sve generacije, iz svih dijelova Lijepe Naše i inozemstva, i to tijekom cijele godine – rekao je danas Marko Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije.

Sva lica Platka

Pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko- goranske županije Valerij Jurešić najavio je, nakon vrlo uspješnoga Dana sportske rekreacije „Svi na Platak“, novu manifestaciju pod nazivom „Sva lica Platka“ koju 19. kolovoza 2017. na Platku u suradnji s Primorsko- goranskom županijom organizira Društvo sportske rekreacije „Kvarner“.

„Brdo uživanja u igri, smijehu, rekreaciji ili samo u miru i opuštanju, odnosno brdo uživanja za mlade, stare, za sve generacije, za cijele obitelji, svaki dan – naš je slogan za ovo ljeto. Pola sata od mora, planinarenje s pogledom na more, jedina žičara koja radi cijele godine, jedina tubing staza, jedino disc golf igralište, 200 kilometara biciklističkih staza i brdske down hill i flow staza, 3 planinarske šetnice, dječja igrališta, veliki parking, 10 platoa za roštiljanje i 10 piknik pozicija samo su neke od prednosti koje pruža Platak – istaknuo je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Energetska zona

Voditeljica Energetske zone Platak Tatjana Milaković predstavila je posebne i zanimljive programe koji će se održavati svake subote i nedjelje u srpnju i kolovozu, i to od 17 do 19 h.

Tako će u sklopu njih posjetitelji, primjerice, moći uživati uz vođene meditacije i gong kupke, raditi vježbe pokretanja energije, hodati kroz labirint ljubavi i stvaralaštva ili šetati po Bosoj stazi, koja će ih još čvršće povezati s prirodom.

Bez sumnje, ovo će se ljeto dugo pamtiti kao ljeto uživanja na brdu uživanja! A to je zapravo tek početak okretanja kotačića, jer Platak – brdo uživanja baš svaki dan u godini ispisuje novu, jedinstvenu priču koju se ne isplati propustiti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views