(FOTO & VIDEO) PLATAK OBOŽAVATE I KAD NEMA SNIJEGA! Pogledajte što smo zabilježili tijekom posjeta najomiljenijem regionalnom izletištu

Na Platku smo bili dan iza Božića, na blagdan Sv. Stjepana, i iznenadili se koliko je izletnika iz županije ali i šire „navalilo“ na šetnice – a potom i na odličnu hranu i piće u Velikom domu te tek obnovljenom malom domu „Sušak“

Riječani, Primorci i Gorani – ali ne samo oni – zaista obožavaju Platak, pa i onda kada na omiljenom regionalnom izletištu uopće nema snijega! Uvjerili smo se u to vlastitim očima u ponedjeljak, dan iz Božića, na dan sv. Stjepana kada smo pohodili Platak da vidimo kako to izletište „živi“ u „nepovoljnim“ uvjetima, bez snježnih padalina.

img_4655

I ugodno smo se iznenadili! Izletište udaljeno jedva pola sata vožnje automobilom od centra Rijeke vrvjelo je posjetititeljima svih dobi – bili su tu „ozbiljni“ rekreativci, planinari i penjači u punoj spremi, „oboružani“ specijalnom obućom i odjećom; ali i oni „obični“ izletnici koji su pohitali prema Platku samo kako bi rekreativno prošetali nekom od brojnih uređenih šetnica i udahnuli pritom malo pravog gorskog, „zdravog“ zraka.

img_4646

Na Platak su došle obitelji s djecom, prijatelji koji su (mudro) neradni dan odlučili provesti na svježem zraku, sportaši koji su si priuštili trening u prirodi ili tek pojedinci koji su odlučili svoju kavu umjesto na već „dosadnom“ Korzu popiti ovoga puta na skijalištu – doduše bez snijega – u nekom od brojnih ugostiteljskih objekata na Platku.

I nitko od njih nije pogriješio – nevjerojatno topao dan za ovo doba godine bio je idealan za boravak u prirodi.

img_4635

No kako to obično biva, šetnja na svježem zraku učinila je svoje i mnogi su ogladnjeli, a odličan obrok mogli su si priuštiti u restoranu Velikog doma na Platku koji se još jednom iskazao odlično spravljenim jelima. Mi smo, konkretno, ovoga puta probali uobičajena jela – njoke s gulašom i „zimski“ ručak, kobasice sa kiselim kupusom i pečenim krumpirom, i moramo reći da je hrana u Velikom domu za prste polizati!

img_4693

Lijepa je novost da će u prizemlju Velikog doma uskoro startati i poseban, „brzi“ restoran za skijaše, popularna „samoposlužna linija“ za sve one koji si ne žele ni trena skratiti skijaške užitke već će svoj ručak pojesti u skijaškom odijelu, praktički „s nogu“, premda je i taj restoran naravno opremljen stolovima za objedovanje.

img_4695

Pored novoobnovljenog malog doma „Sušak“ o kojem smo već pisali (OVDJE) , lijepe su to novosti s Platka koji pored (sportskih) užitaka za tijelo i (gastronomskih) za nepce pruža i mogućnost neprocjenjivo vrijednog psihičkog opuštanja od užurbane, urbane svakodnevice u idiličnom ugođaju prekrasnog Gorskog kotara. Svakako preporučamo!

img_4708 img_4707 img_4706

img_4701 img_4698 img_4697

img_4692 img_4686 img_4673 img_4669 img_4666 img_4665

img_4664 img_4662 img_4660

img_4656 img_4655

img_4651 img_4650 img_4648

img_4642

img_4630 img_4628

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari