PREGLED GODINE Vjerovali ili ne, Hrvati nisu cijepljeni od ‘bizarluka’: donosimo vam TOP 15 vijesti zbog kojih ste se križali

Donosimo vam listu od 15 događaja koji su se dogodili u Lijepoj našoj, zbog kojih su mnogi od vas Hrvatsku počeli nazivati Apsurdistanom

Na virtualnim platformama često možete naletjeti na naslove ludih videouradaka pijanih Rusa ‘Meanwhile in Russia’ iliti u slobodnom prijevodu ‘Samo u Rusiji’, no nemojte misliti da su Hrvati cijepljeni od ‘bizarluka’.

Samo za vas, za kraj ove, nikako dosadne 2016. godine, skupili smo TOP 15 vijesti ‘Samo u Hrvatskoj’, pogotovo one koje idu u rubriku ‘vjerovali ili ne’. Na listi se nalazi i pokoja bizarno pozitivna vijest.

1. Majstor u garaži Avenue Malla zauzeo dva parkirna mjesta: ‘poklon’ koji je dobio sigurno ga je šokirao!

Počet ćemo s majstorom koji je u garaži Avenue Malla zauzeo dva parkirna mjesta, a zauzvrat dobio natpis iznerviranog građanina/građanke: “Molim te! Nemoj se razmnožavati!” i prezervativ zataknut ispod brisača.

bizar2

2. Ovo je moguće samo u Hrvatskoj: dobio parkirnu kaznu jer su mu preko noći oko auta iscrtali mjesto za invalide

Hrvatska je zemlja fantastičnih mogućnosti pa je tako moguće i da vam naplate kaznu za parkiranje čak i ako ste auto parkirali na regularnom parkirnom mjestu jer je netko preko noći odlučio drugačije.

bizar3

(Foto: Facebook)

3. Genijalna fotka na ulicama Zagreba: djelatnici hitne pomoći bolesniku izašli u susret i odveli ga na bankomat

Na zagrebačkim ulicama uslikan je pacijent koji je, očito na putu za bolnicu, morao navratiti do bankomata. No, s njim su bili djelatnici hitne pomoći koji su mu izašli u susret te ga na krevetu odveli do bankomata. Očito je stvarno bila sila. Možda je čuo da se hitna plaća pa onako – nek’ se nađe za svaki slučaj.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 97
(Foto: Sandra Krunic/PIXSELL)

4. Vlak HŽ-a 40 minuta stajao zbog konduktera koji je maltretirao putnika i pozvao policiju iz bizarnog razloga

Na društvenim mrežama proširila se snimka neobičnog incidenta do kojeg je došlo u vlaku na liniji Dugo Selo-Harmica kada je jedan od putnika otkriven bez karte od strane konduktera. Naime, stariji je muškarac kod sebe imao samo 100 kuna, a karta je koštala devet kuna. To je naglasio kondukteru, na što mu je on odgovorio da mu nema za uzvratiti, ali da će mu napisati potvrdu za podizanje kusura na blagajni željezničke stanice. Takav proces, prema svjedočenjima drugih putnika, traje po par dana, a putniku je to bilo zadnjih 100 kn. Putnik nije htio prihvatiti ovu suludu ponudu, te je uzeo svoje novce natrag. Jer… s tom potvrdom uistinu ne može kupiti niti pola kruha. Ostali putnici su se ponudili da mu plate kartu, no čovjek je ostao mirno čekati do dolaska policije. Da stvar bude gora, policija je došla za pola sata. I to zbog devet kuna.

vlak-sramota

5. Kardinal Puljić kaže da su žene koje se seksaju prije braka ‘štrace’

Dio propovjedi koju je kardinal Vinko Puljić održao na misi povodom blagdana Gospe Loretske u Zadru, pokrenula je nezaustavljiv val zezancije na društvenim mrežama. Puljić je, naime, podsjetio vjernike da Crkva ne odobrava spolne odnose prije braka, posebno se obrativši ženama koje se, kako kaže, ‘u zadnje vrijeme’ sve češće upuštaju u ta tjelesna zadovoljstva kako bi isprobale koji će im muž biti dobar. Kardinal je upozorio žene neka paze jer će inače postati ‘štrace’. Na Facebooku i Twitteru su se ubrzo pojavili memeovi, a otvoren i je i event pod nazivom ‘Registar štraca’.

bizar5

(Foto: Facebook)

6. A imali su samo jedan posao: na pločama u čast hrvatskim olimpijcima ispisali krive medalje i imena s tipfelerima

Splitskom jedriličaru Tončiju Stipanoviću, koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio srebrnu medalju i vaterpolisti Anđelu Šetki, osvajaču također srebrne medalje u Riju, u četvrtak navečer na šetnici splitske Zapadne obale otkrivene su brončane spomen-ploče s njihovim imenima i godinom osvajanja olimpijskih odličja. No ni to nije moglo proći bez gafa pa je Stipanovićevo ime ispisano netočno i umjesto ‘Tonči’ piše ‘Tonći’.

Atletičarki Blanki Vlašić, koja je od ranije već na Zapadnoj obali imala brončanu spomen-pločicu u spomen na srebro 2008. godine u Pekingu, sada je dodan natpis o osvajanju medalje u Riju. Ni to nije moglo proći bez problema pa je Blanki umjesto brončane medalje upisana srebrna. Greška je na kraju ipak ispravljena, ali je natpis na ploči ostao blijed i jedva čitljiv.
7. ‘Način plaćanja – kuverta’: par iz Imotskog bližnjima poslao pozivnice za vjenčanje u obliku uplatnice!

Na Facebook stranici ‘Dnevna doza prosječnog Dalmatinca’ izašla je fotografija koja se brzinom munje dalje proširila društvenim mrežama, a kako i ne bi kada prikazuje vjerojatno najoriginalnije pozivnice za vjenčanje koje ste dosad vidjeli. Jedan par iz Imotskog je, naime, svoje bližnje na pir pozvao pozivnicama u obliku uplatnice. Šifra namjene je, naravno, plaćanje stolice, a način plaćanja je kuverta. Gosti mogu platiti u eurima ili u kunama, a plaćaju pršut, sir, vino, rakiju, janjetinu i ostale svadbene poslastice.

bizar6
8. Uvrijeđena učiteljica odbila dar učenika: ‘Gdje ste kupili sat da ga mogu zamijeniti za naušnice?’

Na kraju školske godine vrlo često je običaj da djeca učitelju ili profesoru kupe neki poklon, obično prvi put na kraju četvrtoga razreda osnovne škole kada djeca kreću dalje i opraštaju se od osobe koja im je četiri godine držala nastavu. Četvrtaši jedne šibenske škole tako su svojoj učiteljici kupili sat koji su sami izabrali na što im je ona rekla da što će njoj sat kada ima sto satova i da ona ne kasni. Pitala ih je gdje su ga kupila da ga zamijeni za naušnice. Djeca su joj odgovorila da nisu ništa gravirala i da može zamijeniti sat.

9. Klinika Vrapče osvojila Facebook: ‘U bolnički krug dolaze treneri ‘napuniti levele’ svojim Pokemonima’

Svi se sjećaju Pokemanije, a ista nije zaobišla ni Hrvatsku. Najbolje se s njom obračunala Klinika za psihijatriju Vrapče koja je svojim statusom o igri ‘Pokemon Go’ nasmijala cijeli internet. “Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje ‘napuniti baterije’ za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri ‘napuniti levele’ svojim Pokemonima”, napisali su.

bizar7
10. Procurila fotografija cjenika sa Ultre, ljudi šokirani: ‘Nije ni čudo da se drogiraju’

Cijene na Ultra Music festivalu, koji se održava na splitskom Poljudu, ponekad dosežu razine koje, barem nama, izgledaju neprihvatljivo. Nadalje, svake godine cijene su sve više, a Facebookom se proširila fotografija jednog ovogodišnjeg cjenika s festivala. Fotografija je izazvala mnoge polemike, dok neki tvrde kako nitko nije prisiljen kupovati te proizvode, drugi su zgroženi ili pokušavaju izračunati troškove.

bizar8

(Foto: Facebook)

11. Šovinizam od malih nogu: ovaj udžbenik iz glazbenog ‘podučava’ prvašiće kako izgleda mamica, a kako žena

Društvene mreže su preplavile ilustracije iz udžbenika glazbene kulture za prvi razred osnovne škole zbog šovinističkog prikaza ženinih uloga u društvu. Naime, u jednom udžbeniku glazbenog stoji zanimljivi prikaz žene i njezinih uloga u društvu pa je tako ‘mamica’ prikazana kao skromna žena s pregačom, dok je ‘žena’ prsata plavuša u uskoj mini haljini i štiklama. Očekivano, roditelji su ostali šokirani ovakvim stereotipnim prikazom ženskih uloga što je vidljivo i po reakcijama na društvenim mrežama koje su preplavljene negativnim reakcijama na spomenutu ilustracije.

bizar9

12. Splićanin na glasački listić zalijepio kondom: ‘Kad me već je*ete, koristite zaštitu’

U rujnu održanim izborima u Lijepoj našoj, jedan od najmaštovitijih je bio jedan glasač iz Splita. Članovi odbora su pri prebrojavanju glasačkih listića u tom gradu na jednom od njih pronašli zaljepljeni kondom. “Kad me već je*ete, molim vas… koristite zaštitu”, napisao je dovitljivi glasač uz kondom.
bizar99

13. Fotografija koja je razljutila mnoge: kako je carina odlučila napraviti ured na zidiću i ukrasti djedici Božić

Na Facebooku je osvanula fotografija koja se počela širiti rekordnom brzinom, a koja prikazuje trenutak u kojem su djelatnici carine odlučili starijem muškarcu uskratiti zaradu od koje živi. Iako je carinicima to u opisu posla, mnogi nisu mogli pojmiti zašto carinici kažnjavaju starca, a ‘progledaju kroz prste’ mnogo većim ‘igračima’ od njega. “Čovjek na slici godinama izrađuje aranžmane za Božić i uvijek na istom mjestu pokušava prodati nešto da bi imao Božić, ali jutros su ova dvojica carinika odlučila napraviti ured carine na zidiću i ukrasti djedici Božić”, stoji u objavi pod fotografijom.

carina3

14. Roditelji ogorčeni jer je predsjednica dubrovačkoj djeci u vrtiću dijelila srpske čokoladice

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prije par tjedana je boravila u Dubrovniku povodom Dana dubrovačkih branitelja te sudjelovala u niz protokola, a između ostaloga susrela se i s djecom jednog dubrovačkog vrtića. Jedan od roditelja djeteta ogorčen je javio kako je njegovo dijete u vrtiću kojeg je posjetila predsjednica kao poklon od nje dobilo čokoladicu porijeklom iz Srbije. ‘Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije’, napisao je uznemireni otac te se pitao je li ovo žalosno i to na Dan dubrovačkih branitelja uz sarkastični komentar – bravo. Da stvar bude još apsurdnija, predsjednica se za taj čin – ispričala.

Foto: dubrovacki.rtl.hr
(Foto: Dubrovački dnevnik)

15. Mladić pretjerao na tulumu pa mrtav pijan promašio stan i legao u krevet ‘poznatom’ osječkom policajcu

Osječki policajac Darko Prgomet u subotu je došao iz noćne smjene dežurstva i odmah zaspao, no nekoliko sati kasnije probudila ga je šokirana supruga kojoj nije bilo jasno što pored njega u krevetu radi muškarac u donjem rublju. No, ništa nije bilo jasno ni Prgometu, pošto je u krevet legao sam. Ispostavilo se da je mladić bio na tulumu u istom ulazu u kojem stanuje obitelj Prgomet. U jednom je trenutku izašao iz stana u kojem je tulumario, a kada se htio vratiti promašio je vrata, pa ušao u otključan stan Prgometovih i zaspao kraj usnulog Prgometa. Uljeza su u obiteljskom prostoru prvo vidjela djeca koja su se bojala samostalno reagirati, pa su nazvala majku koja radi u obližnjem kafiću.

policija4

To je to za ovu godinu, a u novoj, 2017. se nadamo da će izraz ‘Samo u Hrvatskoj’ biti stavljen u kontekst isključivo pozitivnih i pohvalnih priča iz Lijepe naše.
Kristina Trupeljak
Foto: Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari