NOVO OKUPLJANJE

(FOTO/VIDEO) Prosvjednici na Markovom trgu: ‘Oni se cijepe vodom, a mi bi se trebali cijepiti otrovom’

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Prosvjednici koji su se okupili na Markovom trgu mole i pjevaju pjesme Marka Perkovića Thompsona

Na Markovom trgu održava se prosvjed pod nazivom “Bedem ljubavi” koji je organiziralo više inicijativa i udruga. Prosvjed se održava uoči izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i COVID potvrda o kojima bi danas trebao glasati Sabor.

Prosvjednici na protestu namjeravaju svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga, a u fokusu je poruka “ne damo djecu”, odnosno prosvjednici se protive i cijepljenju djece koje je od ovog tjedna omogućeno u Hrvatskoj.

“Sada, kada kreću na djecu, prisiljavaju roditelje na poteze nakon kojih nema natrag, od obrane djece se ne odustaje i ne odstupa ni pod cijenu života.

Pogledajte VIDEO:

Ne dajmo im priliku da nas natjeraju na nasilje. Majke, stanite u bedem, ovo je zadnji pokušaj mirnog rješavanja problema, to samo majke mogu!

Očevi, držite leđa majkama! #bedemljubavi2″, navodi se u objavi na Facebooku koja je poziv na ovaj prosvjed.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“48 tisuća doza cjepiva za djecu od pet do jedanaest godina danas je stiglo u Hrvatsku. Naši stručnjaci k(l)ažu da su nuspojave zanemarive. NE DAMO VAM DJECU!”, stoji na Facebooku u  drugom pozivu.

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Prosvjednici koji su se okupili na Markovom trgu mole i pjevaju pjesme Marka Perkovića Thompsona., izvještava Marko Šikluć za RTL Vijesti.

“Elita, političari, doktori… svi se oni se cijepe sa običnom vodom, a mi bi trebali cijepiti se sa onim otrovom”, “Predsjedniče pošaljite sporni zakon na ocjenu ustavnosti”, samo su neki od transparenata prosvjednika.

(Izvor: Marko Šiklić/RTL)

​(Izvor: Marko Šiklić/RTL)

​(Izvor: Marina Brcković/RTL)

​(Izvor: Marina Brcković/RTL)

Pored okupljenih je prošao Nikola Grmoja iz Mosta te dao podršku prosvjednicima i produžio u Sabor.

(Izvor: Marina Brcković/RTL)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari