(FOTO & VIDEO) PRVO PORINUĆE NAKON ŠEST GODINA! U Kraljevici porinut trajekt „Četiri zvonika“

Nakon dugih šest godina, u subotu 16. rujna u prostoru kraljevičkog brodogradilišta, kojim od 2014. upravlja tvrtka Dalmont d.o.o., održano je porinuće

U more je porinuta novogradnja DA06 za naručitelja Rapsku plovidbu d.d. Riječ je o najvećem i najmodernijem trajektu Rapske plovidbe d.d. nazvanom „Četiri zvonika“ koji je dugačak 79 metara, kapaciteta 100 vozila i 595 putnika.

Cijena novog trajekta je 7,9 milijuna eura a financiran je dijelom iz vlastitih sredstava a dijelom kreditom HBOR-a i Erste banke Rijeka te poslovne banke BKS Rijeka.

Današnjem porinuću u Kraljevici, kojemu je kuma bila Sanja Grozdanić, ravnateljica dječjeg vrtića i trenerica u Kajak klubu »Rab 83«, prisustvovao je velik znatiželjnik građana.

Ugovor o gradnji novogradnje DA 06 potpisan je u brodogradilištu »Dalmont« u srpnju 2016. godine, a prema projektu također domaće tvrtke »Navis Consult« iz Rijeke.

Foto & video: Riječanin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari