„POTOP“ NA CRIKVENIČKOM PODUČJU: Crikvenica sinoćnji „kišni rekorder“ na području Kvarnera!

Foto: Facebook Maks Kosjek

Zahvaljujući statičnoj oborinskoj pruzi koja se nekoliko sati obnavljala na istom mjestu, na dijelu Kvarnera noćas su pale vrlo obilne oborine

Uvjerljivi „kišni rekorder“ je Crikvenica: naime, od ponoći najviše kiše zabilježile su meteorološke postaje u Crikvenici (169 mm), Selcu (129 mm) te Poratu na otoku Krku (94 mm). U samom gradu Krku palo je od 72 do 74 mm, dok je na Cresu izmjereno 50 mm.

Foto. Facebook Perica Udovičić

U Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra. Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Na Krku je kiša izazvala najviše problema u središnjem dijelu otoka na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Kako smo već javljali OVDJE, Meteoalarm je za nastavak dana izdao nekoliko upozorenja: u nastavku dana očekuju nas nove nestabilnosti – prema većem dijelu prognostičkih modela, izraženiji kišni val stiže u drugom dijelu dana i u noći na nedjelju kada može biti obilnih oborina, lokalno i do 100 mm.

Ujedno, Meteoalarm upozorava i na mogućnost bujičnih poplava, pijavica i jakog vjetra.

Novi Vinodolski (Foto: Adriana Zenzerović)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari