(FOTO & VIDEO) RIJEKA I HRVATSKA GORE: Objavljeni službeni sastavi! Za veliko finale Dalić odabrao zlatnu momčad!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bliži se najveća utakmica u povijesti hrvatskog nogometa. Hrvatska od 17 sati igra finale SP-a s Francuskom, a neviđena euforija zahvatila je sve dijelove Hrvatske

Objavljeni sastavi

Službeni sastavi:

FRANCUSKA : Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Kante, Pogba – Mbappe, Griezmann, Matuidi – Giroud

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić – Brozović, Rakitić, Modrić – Rebić, Perišić, Mandžukić

“Igrači su naš ponos”, “Bit će pobjeda”, “Sigurno 2-0 za Hrvatsku”, “Najjači na svijetu” samo su neki od navijačkih komentara Riječana, Primoraca i Gorana.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vrgorčani su postavili 20 metara dugu i pet metara široku hrvatsku zastavu na kulu Avala iznad grada. Zastavu na kojoj je sam hrvatski grb visok 2,5 metra izradile su djelatnice vrgoračke tvrtke “Textil”.

https://www.facebook.com/denis.ruzic.5/videos/10213091509062997/

U Osijeku je legendarni crveni fićo – simbol obrane Osijeka, u znak potpore Vatrenima, obojan u hrvatske crveno-bijele kvadratiće.

“Branitelji su ratovali za svoj narod, a Vatreni se bore na terenu za svoj narod. Pokazali su koliko cijene žrtvu hrvatskih branitelja, domoljublje i ljubav prema svom narodu, i ono najvažnije vratili su vjeru u budućnost”, istaknuli su iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Čestitali su Vatrenima za sve što su do sada učinili te im poručili da će sva njihova srca za njih kucati na današnjoj povijesnoj utakmici u Moskvi.

U pulskoj Areni fantastična atmosfera: amfiteatar je ispunje do posljednjg mjesta, a atmosfera je već sada užarena!

Foto: Facebook/R. Stojanac

Zagrebačke fontane osvijetljene su crveno-bijelim kvadratićima, brojne hrvatske zastave izvjesili su građani na svojim prozorima i balkonima.

Zagreb kompletno u kockicama!

Unatoč kiši koja je u Zagrebu padala od jutra, navijači se pripremaju da atmosfera za finalnu utakmicu Hrvatska-Francuska bude dostojna uspjeha hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi pa su tako na livadi kod fontana razvili hrvatsku zastavu veličine nogometnog stadiona, a kip bana Josipa Jelačića na središnjem zagrebačkom trgu odjenuli u plašt s crveno-bijelim kvadratićima i oko vrata mu, kao kravatu, stavili veliki crveni šal.

“Moja Hrvatska, kada te vidim ja, srce mi gori…”, čuje se s Trga bana Jelačića i drugih gradskih trgova gdje se slijevaju brojni građani s navijačkim rekvizitima.

Navijači u dresovima s crveno-bijelim kvadratićima preplavili su zagrebačke ulice, pjevaju navijačke pjesme, glasno se trubi iz automobila. S automobila i tramvaja vijore se hrvatske zastave.

Na glavnom zagrebačkom trgu očekuje se najveća gužva, a već sada ondje su stigli i navijači iz Bjelovara, Koprivnice, Križevaca i drugih hrvatskih gradova, ali i iz susjedne Slovenije, Mađarske, Austrije. Ima i navijača iz Azije.

Modrić ne gubi finala

Uoči finala svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske raduje podatak kako je kapetan ‘Vatrenih’ Luka Modrić dobio čak deset finala u nizu u kojima je zaigrao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari