(FOTO & VIDEO) STRAHOTA: Zbog odrona u Hrvatskoj Kostajnici urušeno šest kuća

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kao što se i očekivalo, naglo topljenje snijega uzrokuje brzi rast vodostaja rijeka. Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice, a borba se vodi i u Letovaniću. Naši reporteri su na mjestu događaja.

Par kuća je odsječeno, a najveći problem trenutno je kod hotela gdje će voda uskoro preliti cestu i prepoloviti grad. Naš reporter Boris Mišević s mjesta događaja javlja kako će se ljudi morati prebacivati čamcima s jedne na drugu stranu.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov prisustvovat će danas sastanku Kriznog stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u Hrvatskoj Kostajnici, s početkom u 13.30 sati. Zajedno s njim dolazi i premijer Andrej Plenković iz Petrinje.

Foto: Vijesti.hr

U Letovaniću nema poplavljenih kuća, ali desetak ih je odsječeno i do njih se može samo čamcem. Naš reporter Petar Panjkota je tamo i izvještava kako u Letovaniću očekuju vrhunac vala iz Karlovca tijekom dana te da voda vjerojatno ne bi trebala poplaviti objekte. Donosimo vam snimku u kojoj možete vidjeti kako 50-ak pripadnika HV-a gradi zečje nasipe oko najugroženijih kuća na području Letovanića.