(FOTO & VIDEO) STRAHOTA: Zbog odrona u Hrvatskoj Kostajnici urušeno šest kuća

Idi na originalni članak
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kao što se i očekivalo, naglo topljenje snijega uzrokuje brzi rast vodostaja rijeka. Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice, a borba se vodi i u Letovaniću. Naši reporteri su na mjestu događaja.

Oglas

Kao što se i očekivalo, naglo topljenje snijega uzrokuje brzi rast vodostaja rijeka.

Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice.

Hrvatska Kostajnica – Zbog nabujale rijeke Une proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplava. U ulici Stari hrast došlo je do odrona u kojemu je potpuno uništeno šest kuća, a jedna je oćtećena. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Vodostaj Korane u Karlovcu u 8 sati prešao je 780 cm što znači da je na snazi izvanredno stanje. Rast vodostaja usporava, po satima od 1 do 3 cm.

Vodostaj Kupe je na razini izvanredne mjere zaštite, a na području Hrvatske Kostajnice i dalje je na snazi izvanredno stanje.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kako javlja reporter RTL-a, u Kostajnici se urušilo 6 kuća. Prema prvim informacijama nitko nije bio u njima. Do urušavanja kuća došlo je uslijed odrona… Očevid u tijeku. Reporter RTL-a javlja da se tamo uputio i premijer Andrej Plenković.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Voda je u Hrvatskoj Kostajnici ušla u neke kuće uz obalu i raste i dalje.

Par kuća je odsječeno, a najveći problem trenutno je kod hotela gdje će voda uskoro preliti cestu i prepoloviti grad. Naš reporter Boris Mišević s mjesta događaja javlja kako će se ljudi morati prebacivati čamcima s jedne na drugu stranu.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov prisustvovat će danas sastanku Kriznog stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u Hrvatskoj Kostajnici, s početkom u 13.30 sati. Zajedno s njim dolazi i premijer Andrej Plenković iz Petrinje.

Foto: Vijesti.hr

U Letovaniću nema poplavljenih kuća, ali desetak ih je odsječeno i do njih se može samo čamcem. Naš reporter Petar Panjkota je tamo i izvještava kako u Letovaniću očekuju vrhunac vala iz Karlovca tijekom dana te da voda vjerojatno ne bi trebala poplaviti objekte. Donosimo vam snimku u kojoj možete vidjeti kako 50-ak pripadnika HV-a gradi zečje nasipe oko najugroženijih kuća na području Letovanića.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Podsjetimo, kritična mjesta izlaska karlovačkih rijeka iz svojih korita obišao je u ponedjeljak poslije 22 sata predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te je u Logorištu, gdje je voda preplavila prometnice i ušla u dvorišta i u vrtove, rekao da je došao pružiti pomoć stanovništvu, ali i čestitati svima koji su požrtvovnim radom pomogli da se zaustavi veće poplavljivanje.
Vijesti.hr

Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

 

Exit mobile version