(FOTO & VIDEO) TU OKO NAS: Na ovom pustom otoku živi samo dvoje ljudi!

Došli su prije 50 godina i nisu zažalili! Nova riva privukla je i turiste, a da su došli samo stanovnici bilo bi ih – dvoje

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Male Srakane, pusti otočić sa samo dva stanovnika, gostima će sada biti dostupniji. Na njemu će ih dočekati uvijek nasmijani domaćini!

Svečan doček, važan povod. Nova riva privukla je i turiste. Da su došli samo stanovnici bilo bi ih – dvoje.

Četiri kilometra obale samo za njih dvoje. U Male Srakane iz Beča su došli živjeti prije 50 godina zbog sina koji je bolovao od astme. Htjeli su da odrasta na zraku koji liječi. Nisu požalili…

Žive od poljoprivrede, uživaju u šetnjama i pričama u kojima, ako je vjerovati Werteru, glavnu riječ vodi Ana.

Nova riva puno im znači, još kada bi na nju pristajala i redovna linija do Lošinja… To je velika želja.

“Da dođe brod, da možemo otići na Lošinj i natrag kad možeš”, kaže Ana Kohl.

Sada je jedinstvena prilika da se za to izbore. Političari im ne dolaze baš u goste. Uz gradonačelnicu Lošinja, dosad ih je posjetio samo primorsko-goranski župan.

“Bio sam ja ovdje kad nisu znali. S prijateljem sam ribe lovio. Tako da mi je posebno drago i službeno doći”, rekao je Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Kada se gužva raščisti, opet će ostati sami na svom otoku ljubavi.

Ida Balen

Foto: PGŽ

U izgradnju rive uloženo 2 milijuna kuna

Župan Zlatko Komadina u društvu gradonačelnice Ane Kučić, državne tajnice Maja Markovčić Kostelac i zamjenice župana Marine Medarić obišao je novoizgrađenu rivu na Malim Srakanama

U izgradnju rive na Malim Srakanama Primorsko-goranska županija, Grad Mali Lošinj i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uložili  su 2 milijuna kuna. Ovaj veliki događaj za Male Srakane i posebno dva stanovnika, Anu i Wernera Kohl prethodio je još jednom slavlju na obližnjem otoku Susku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari